Aress 38 Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Witam. mam pytanie na temat Temperatury 2 rzeczy podanych wyzej. A wiec w Idlee mma 43-44*C procesora w Stresie np gry bylo max 54*C Natomiast Karta Graficzna Idlee 43*C a dzis max az 77*C czy sa to duze temperatury radiator na procesorze to Spartan i nowo nalozona pasta. z gory dzieki Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13234 Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 U mnie GTX 260 ma 57 C w idle i 86 C w stresie, więc u Ciebie jest ok. Co do CPU też nie jest najgorzej pasta musi się wygrzać z kilkadziesiąt godzin wtedy temp. powinna spaść. Proc kręcony i jaka pasta? Cytuj Link to post Share on other sites
Aress 38 Napisano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 proc nie krecony a pasta to zalman stg1 Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 no ja na tej paście przy 4x3,7 1,44v wczoraj miałem w stressie (100% 4 rdzenie) po 20 minutach 57stopni co mnie bardzo cieszy wcześniej 62stopnie zmiana budy (chociaż kosztowała 50zeta) zdała egzamin dodam że mam katane 3 plus 120mm zephyr 1100obr a z tyłu obudowy scythe 120mm chyba 1300obr u mnie przy graniu proc max 50stopni (wtedy mam 4x3,6) a gry to nie stress:) od tego zacznijmy:) więc wg mnie temp masz fatalne o OC zapomnij:) musiałeś coś źle zrobić bo spartan to już jest "jakieś" chłodzenie chyba nawet takie same jak katana masz wentylator na bocznej ścianie obudowy? i jakiś na tylnej? najlepszy układ (jedyny rozsądny) to na bocznej wdmuchujący na tylnej wyciągający nie ma bata w budzie musi być cyrkulacja powietrza bo inaczej to daleko nie zajedziemy, przy prockach i grafice co łykają po 180W jest tam istna sauna:) proponuję właczyć everesta zakładka tools>> system stability test i start obserwuj temp to jest 100% test 4 rdzeni po 10 minutach u mnie temp już jest stała przypuszczam że u Ciebie dojdzie do tych 62 i już jest bida:) ciekawą sprawą jest temp cpu a temp rdzeni u mnie akurat teraz mam zablokowane rdzenie więc mam 2x800MHz (cool and quiet działa cuda) i temp na rdzeniach 20 stopni temp cpu 33 Cytuj Link to post Share on other sites
Aress 38 Napisano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 u mnie z cyrkulacja powietrza jest zle bo nie mam zadnej dobrej obudowy zwkla bez zadnego wiatraka bok odkrecony a co do proca to czytalem na jakims innym forum goscu mial spartana potem kupil jakies chlodzenie za 300 zl i dalej mial to samo robil testy w OCCT i to samo mial 40 w idlee a 50 w stresie a co do czego to nie robie zadnych testow obciazajacych krecic nie mam zamiaru a te 54 stopnie to bylo jakies niewiadomo co. Bo zawsze po parnastu godzniach proc max osiagal 48-49 *C. Wiec mi sie zdaje ze to obudowa. A i w tej starej obudowie nie zadnych wiatrakow. bo jest dosc stara. Cytuj Link to post Share on other sites
Magellan 13 Napisano 28 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja na Boxie mam takie temperatury jak Aress na spartanie i do tego praktycznie bez wentylatorów mierzyłem temp. u siebie Coś tu musi być nie tak Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts