Skocz do zawartości

Recommended Posts

Posiadam obecnie ISK HD9999, które podłączam do Audiotrak Prodigy Cube Black Edition. Mimo iż, miałem na głowie wiele budżetowych słuchawek, zawsze czegoś mi w nich brakowało. Efektem tego było zwiększanie głośności, by móc poczuć pełnię muzyki. Czyżby brakowało powietrza (sceny)? Nosowa charakterystyka zamkniętych słuchawek trochę daje się we znaki. A może ogólna jakość dźwięku ISK'ów już mi nie wystarcza. Możliwe, że jedno i drugie.

Nie chcę wydawać zbyt dużo pieniędzy na coś, co dodatkowo wymagać będzie lepszego źródła. Ze wszystkich słuchawek, które znam z opisów i recenzji, pasują mi jedynie AKG K240 Studio. Sporej wielkości scena, a także jakość dźwięku powinna być lepsza. Jedynie basu może być trochę za dużo, ale powinny w tym pomóc welurowe pady tak samo jak to było w ISK'ach. Nie wiem tylko, czy Audiotrak wyciśnie z tych słuchawek przynajmniej większość ich możliwości. Jestem także otwarty na inne propozycje mniej znanych słuchawek.

Edytowane przez Ktoś17

Właśnie dałem do zrozumienia, że mniej więcej wiem czego mi brakuje. Nie chodzi mi już o tonalność, a raczej o poprawność akustyczną, solidność brzmienia oraz jak największą scenę, i to wszystko za dobrą cenę. Martwią mnie tylko wymagania podle źródła, którego na razie nie chcę zmieniać.

Odnośnie twojego pytania to tak, Cube powinien dać sobie radę z AKG K240. I tak jak piszą koledzy otwarte słuchawki mają generalnie większą scenę więc w grę wchodzi nie tylko AKG. Jak chcesz spróbować naprawdę otwartych słuchawek po minimalnym koszcie kup Superlux HD330 usuń gąbkę z wnętrza słuchawki (całość jest łatwo rozbieralna) i załóż welurowe pady (pasują np bardzo dobre i wygodne pady od Beyerdynamic lub HM5). A poza tym przejrzyj listę polecanych słuchawek:

http://forum.benchmark.pl/topic/95884-polecane-słuchawki-nauszne-2017r/