qger223 0 Napisano 24 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Witam, po ostatniej burzy spalił mi się router, działa tylko wi-fi ( zapomniałem odłączyć kabel idący od gniazdka telefonicznego ) korzystam z usługi Netii na internet do 10 Mbit/s a że router przy przedłużeniu umowy przeszedł na moją własność więc teraz muszę go wymienić na własny koszt. Możecie mi polecić jakiś tani dobry router który by ogarnął internet po kablu i wi-fi ?. Do tej pory miałem router Netiaspot - tylko tyle pisze na naklejce. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Longhorn 595 Napisano 24 Lipca 2017 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Niedrogo powinieneś dostać coś z TP linka, modele 8960/8961 czy droższy 8968 z USB. Wszystkie mają modemy ADSL, więc będą działać jeśli Internet masz po linii telefonicznej. Cytuj Link to post Share on other sites
qger223 0 Napisano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Dzięki kolego za pomoc i tak jak piszesz wezmę TP linka 8960. I jeszcze tak poza tematem, ten router skonfiguruje się sam po podłączeniu czy trzeba będzie go dodatkowo skonfigurować ? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 24 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2017 Bez konfiguracji nie będzie Internetu. Na pewno trzeba będzie przejść kreator konfiguracji i podać VPI, VCI i na pewno login, hasło od Netii. https://www.netia.pl/pomoc_dla_domu,temat,11674,parametry-konfiguracyjne-dla-routerow.html Cytuj Link to post Share on other sites
qger223 0 Napisano 25 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2017 Rozumiem, bardzo Ci dziękuję za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts