Skocz do zawartości

Kupno nowego smartfona do ~1800zł

Recommended Posts

Witam, od paru dni zastanawiam się na co zamienić moją Xaomi Mi4. 

Szperam, porównuję telefony i póki co w oko wpadł mi OnePlus 3T, jeszcze teraz sprawdzałem cenę na gearbest i jest -16% zniżki na kolor GRAY.

http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_617043.html?wid=11

Jest tutaj gdzieś jakiś haczyk? A może polecacie coś innego?

Ogólnie chcę wymienić mój stary telefon na coś bardziej niż dobrego. Aparat oraz Bateria jest głównym celem. 

Drodzy koledzy, a powiedźcie mi, czy jest jakaś znacząca różnica między tymi dwoma telefonami? Poza tym, że jeden ma nakładkę MUI a drugi OxygenOS ? (może mylę się z tym, że jedno i drugie to nakładka). Jak wypada to pod kontem aparatu? Bo z tego co słyszałem to w Mi6 nie ma wielkiego szału pod tym względem.

Czyli cały sierpień bez fona :)

Mi6 kupić to nie problem, bez ryzyka do 2050 zł, a z ryzykiem CŁA, to od 1600 zł, nie trzeba czekać do Września.

Chyba się zdecyduję na to Mi6, chociaż ciągle się rozglądam czy coś innego nie wpadnie. 

Edytowane przez Perestil

Mi6 kupić to nie problem, bez ryzyka do 2050 zł, a z ryzykiem CŁA, to od 1600 zł, nie trzeba czekać do Września.

Kupując w Chinach GW masz w Chinach. Wysyłka do China też kosztuję. Dopłać i kup na allegro lub czekaj aż się pojawi np w x-kom.

Wysyłka do Chin kosztuje 20zł i idzie do 5 dni, trwa zwykle szybko, a są i przypadki gdzie wystarczy wysłać filmik z usterką, potwierdzenie wysyłki i wysyłają od razu nowy. 

Jeśli chce się zaoszczędzić warto kupić w Chinach, a jeśli chodzi o allegro, to rzadko się zdarza, żeby sprzedawca oferował serwis, zwykle z gwarancją kupujemy w sklepach, gdzie marża jest odpowiednio wyższa.

a są i przypadki gdzie wystarczy wysłać filmik z usterką, potwierdzenie wysyłki i wysyłają od razu nowy. 

To nie jest szkło hartowane bądź etui, że tobie wyślą nowy  produkt bez skazy.

Zepsuty telefon? Masz wysłać  do Chin do ich sklepu na swój koszt. Koszta wysyłki nikt w Chinach nie będzie zwracał.