buddybuddy 0 Napisano 22 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2017 Hej, dzisiaj miałem okazję zrobić format komputera, update bios'u oraz przeczyścić swojego blaszaka. Przed formatem, gdy włączałem komputer Windows uruchamiał się wraz z biosem, tzn. występował taki efekt jak w laptopach HP bądź Asus, gdzie pojawia się logo producenta płyty głównej, w dolnym rogu legenda kliknięć (F2 - bios, itd) oraz pod logiem kręciły się kropki z Windowsa 10, tak jak na zdjęciu niżej: http://blog.tonywall.co/wp-content/uploads/2013/02/4-UEFI-boots-with-BIOS-logo-instead-of-WIndows-2-e1431854070814.jpg Skracało to znacznie czas bootowania systemu. Chciałbym to przywrócić, jednak nie mam pojęcia jak. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Temat do zamknięcia. Cytuj Link to post Share on other sites
weteran2000 0 Napisano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2017 trzeba ustawić bios płyty głównej z legacy na uefi Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts