marsic 0 Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Dzień dobry http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/smile.gifNiebawem będę skazany na Vectrę... Niestety nie mam innej opcji. Do tego słyszałem, że ich routery są beznadziejne i do tego mocno "poblokowane". Dzwoniłem i jest możliwość używania swojego - oni dadzą tylko modem. No i teraz się zastanawiam jaki router to powinien być, bo Pani na infolinii nie była mi w stanie podać wymaganej specyfikacji routera. Czy ASUS RT-AC1200G+ będzie dobry do tego ichszego modemu? Czy ich podłączenie jest jakieś niestandardowe i trzeba jakiś specjalny router?Dzięki za rady.Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
avirex 9 Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 ASUS RT-AC1200G+ będzie działał z Vectrą. Rzeczywiście ich routery są kiepskiej jakości więc dobrze, że decydujesz się na zmianę. Podłączenie jest standardowe i nie powinno sprawić ci kłopotu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Dowolny xDSL wystarczy. Akurat ten model Asusa nie jest do końca udany, u niektórych ma problemy ze stabilnością. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marsic 0 Napisano 19 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Dowolny xDSL wystarczy. Akurat ten model Asusa nie jest do końca udany, u niektórych ma problemy ze stabilnością. Czytałem same dobre opinie o nim. Może proponujesz coś innego w podobnej cenie? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Chociażby archer c2 czy C5 od TP linka. Do podziału nawet łącza 100Mbit+ będzie wystarczający. 1200G+ u niektórych sprawia problemy, choć nie jest to regułą. https://forum.dobreprogramy.pl/t/tp-link-archer-c1200/526647/12 Cytuj Link to post Share on other sites
ANATHEMA 12 Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Dowolny xDSL wystarczy. Akurat ten model Asusa nie jest do końca udany, u niektórych ma problemy ze stabilnością. Też kilka miesięcy temu miałem taki dylemat ( internet ze światłowodu 300/30 Mbit/s ). Już prawie kupiłem w/w Asusa ale zaczęły do mnie dochodzić informacje o jego niezadowalającej stabilności. A było tych informacji coraz więcej w internecie ( router był nowym modelem i dopiero zaczęły pojawiać się opinie użytkowników ). Po poczytaniu różnyc opinii oraz rozmowach z technikami od sieci wybór padł na: MikroTik MT RB951G-2HnDRouter fakt nie obsługuje standardu AC ale i tak nie mam takich urządzeń ale ma wszystko co trzeba i jest stabilny. Sprzęt typu podłącz, ustaw i zapomnij. Polecam Cytuj Link to post Share on other sites
marsic 0 Napisano 19 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Biorę Asusa. Czytałem o tych problemach i podobno zostały znalezione i update firmware sprawę załatwia Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Biorę Asusa. Czytałem o tych problemach i podobno zostały znalezione i update firmware sprawę załatwia Skoro byłeś od początku zdecydowany to w ogóle po co te pytania. Cytuj Link to post Share on other sites
marsic 0 Napisano 19 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Skoro byłeś od początku zdecydowany to w ogóle po co te pytania. Bo nie pytałem o model routera wcale, ale o to czy ten będzie działał z Vectrą. To wszystko. Na ten router zdecydowany byłem już wcześniej, ale nie byłem pewien czy będzie współgrał z modemem od Vectry. Tutaj ktoś zasiał wątpliwość co do wyboru tego Asusa, ale już wiem, że problem powinien być rozwiązany, więc go biorę. Dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
xGatki 28 Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Jak najbardziej 1200G+ bedzie, okej (mam). Informacje o niestabilności zostały już tylko we wspomnieniach. Cytuj Link to post Share on other sites
avirex 9 Napisano 19 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Dowolny xDSL wystarczy. Akurat ten model Asusa nie jest do końca udany, u niektórych ma problemy ze stabilnością. Jeśli chodzi o błędy ASUS RT-AC1200G+ to już je naprawiono. Aktualizacja oprogramowania załatała wszystkie niedogodności i można bezproblemowo korzystać z urządzenia. To dobry wybór w tej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts