Skocz do zawartości

Telewizor do konkretnego przeznaczenia.

Recommended Posts

Witam mam zamiar kupić telewizorek. Budżet to około 1500 zł, odległość od ekranu jakies 3,5 metra (w miarę duży pokój ). Źródłem sygnału jest cyfrowy polsat, niestety nie full hd. Prosze o porade, ile " szukać przy takiej kwocie i odległości od telewizorka ? Jakie firmy polecacie?

Dzięki bardzo za artykuł, konkretnie, na temat i dużo się dowiedziałem. Tylko teraz powstaje kolejny dylemat, jaki kupić telewizor 42 -46 " (zgodnie z artykułem powinno być to jeszcze więcej, ale finanse prawdopodobnie na to nie pozwolą) pod sygnał 720x576 ? Z tego co się orientuje do sygnałów poniżej rozdzielczości FullHD lepiej sprawdzają się odbiorniki plazmowe. Powinienem szukać tylko i wyłącznie plazmy? Czy w obecnych na rynku telewizorach tego typu występuje nadal efekt " wypalania" się pixeli?

zapoznaj się z poniższym artykułem:

Nie wytrzymałem :P 86' i 3,4m odległości, po pół godziny wysiądzie nam szyja od kręcenia głową w tę i z powrotem :)

do niewielkiego pokoju w zupełności mi wystarcza 37', a zapewniam, że nie siedzę 90cm od ekranu, a mimo to widzę różnicę między hd ready i full hd.

Tak to jest jak za pisanie artykułów biorą się teoretycy.

@ Endrju1. Byłeś ostatnio w kinie? :P

Oglądanie filmu nie polega na zasiedzeniu w wygodnej kanapie i nieruszaniu karkiem. To coś innego.

@marqowy. Spójrz proszę na portal, który zajmuje się stricte tą tematyką:

http://www.hdtv.com.pl/

Ku wiedzy i znajomości czego oczekiwać możesz lub z czego zrezygnować polecam art:

http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/56 ... m-led.html

Pozdrawiam.

Niema za dużych telewizorów marqowy :hahaha:, zużycie matrycy to już chyba przeszłość i chyba bardziej dotyczyło plazm... moim zdaniem powinieneś wybrać coś fullHD... nawet jak nie masz takiego sygnału to pewnego pięknego dnia będziesz chciał coś zobaczyć z BR lub DVD.