walker666 0 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Witam, posiadam redmi note 4x. Kupiłem 3 sztuki szkła hartowanego. Nie umiem tego kompletnie założyć. Raz za krzywo,drugi kurz, a za trzecim razem powietrze po bokach jakbym źle docisnął + kurz. Jest jakieś zastępstwo szkła hartowanego?. Robiłem zgodnie z instrukcją i lipa. Cytuj Link to post Share on other sites
yeti1992 38 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Folia, ale jeśli nie dałeś rady założyć szkła to folii tym bardziej nie założysz. A jeśli chodzi o kurz to on zawsze będzie. Nie mam pojęcia jak zakładałeś to szkło, że było powietrze po bokach. Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Jak Ci po prostu nie wychodzi to idź do serwisu/sklepu to Ci pomogą. Tylko nie wiem czy jak przyjdziesz ze swoim to przykleją. Chętniej by to zrobili, gdybyś to u nich kupił. Cytuj Link to post Share on other sites
walker 3324 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Ten model ma na tyle krzywy ekran, że proste szkło będzie odstawało 1,5-2mm z brzegu. Przy długim użytkowaniu niektóre miejsca od docisku mogą zacząć łapać, ale na to bym nie liczył. Grunt, że przy podświetlonym ekranie nie ma zbyt widocznych odbarwień. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Naklejałem już sporo szkiełek i mogę podzielić się spostrzeżeniami. Najważniejsze aby naklejać w czystym, niezakurzonym pomieszczeniu (dobra będzie łazienka zaraz po kąpieli ) Bardzo pomocne są takie tasiemki pozycjonujące (można też użyć zwykłej taśmy) .Po odklejeniu i ponownym założeniu, szkiełko zazwyczaj traci przejrzystość więc wartoje wcześniej dokładnie przymierzyć i dopasować. Cytuj Link to post Share on other sites
walker666 0 Napisano 17 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 Planuje chyba pójść do jakiegoś kiosku w którym sprzedają etui itp. Kupię szkło i poproszę o zamontowanie. Chyba da sprzedawca radę? Cytuj Link to post Share on other sites
piwot 86 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Stoiska oferują zakładanie szkła jak kupujesz u nich wiec nie powinno być problemu. Zastanawiam sie tylko skąd u Ciebie takie problemy. Zakładałem szkło na Redmi nota 4 i nie miałem żadnego problemu, udało się za pierwszym podejściem, po 1,5miesiąca nic sie nie oderwało i nadal wszystko było ok. Cytuj Link to post Share on other sites
Komandos31 25 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Planuje chyba pójść do jakiegoś kiosku w którym sprzedają etui itp. Kupię szkło i poproszę o zamontowanie. Chyba da sprzedawca radę? Idź do punktu ze szkłami są często w galeriach czy supermarketach tam ci założy ktoś ze sklepu Cytuj Link to post Share on other sites
Kato28 7 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 (edytowane) Inną opcją jest też szło hartowane w płynie, tutaj możesz coś takiego kupic https://frago.pl/szkla-hartowane/szklo-hartowane-w-plynie-titan-aid ja używałem do swojego smartfona i dawało radę nawet lepiej niż zwykłe takie nakładane szkło Edytowane 18 Lipca 2017 przez Kato28 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts