Montewski21 0 Napisano 17 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2017 (edytowane) Witam wszystkich zastanawiam się który Monitor wybrać: AOC G2460VQ6 vs IIYAMA GE2488HS-B2 https://www.mediaexpert.pl/monitory-led/monitor-aoc-g2460vq6,id-631039 vs https://www.mediaexpert.pl/monitory-led/monitor-iiyama-ge2488hs-b2,id-729127 Czy macie może własne propozycje do około 700zł? (NIE POSIADAM KARTY AMD DO FREESYNC) Edytowane 17 Lipca 2017 przez Montewski21 Cytuj Link to post Share on other sites
Komandos31 25 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Nie kupuj z ekranem TN polecam LG 24MP59G z ekranem IPS 75 Hz Redukcja migotania (Flicker free) Cytuj Link to post Share on other sites
Montewski21 0 Napisano 18 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Nie kupuj z ekranem TN polecam LG 24MP59G z ekranem IPS 75 Hz Redukcja migotania (Flicker free) Pod CS:GO nie lepsza TN? Cytuj Link to post Share on other sites
sirius 14 Napisano 18 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Moim zdaniem pod CS:GO lepsza TN, ale to jest tylko moje zdanie. Poza tym jak TN jest konkretnej jakości to wcale nie będzie źle. Nie raz już mi się zdarzało takich używać i jakoś nie narzekałem. Wiadomo, że do grafiki czy innych bardziej wymagających zadań wybrałbym IPS, ale do gier - jak najbardziej dobrą TN-kę. iiyama ma fajną tą serię g-master i z doświadczenia wiem, że te modele dają radę. Podałeś ten 24-calowy Black Hawk, a zobacz sobie jeszcze to samo tylko po tuningu Zrobili Black Hawk z cienkimi ramkami, pół cala większą matrycą i niższą ceną. Dodali bodajże jeszcze Black Tuner, co na problematyczną czasami czerń może sporo pomóc. Ja na Twoim miejscu w sumie to bym brał. Do zakupów polecam iiyama-sklep ze względu na gwarancję pikselową i błyskawiczną wysyłkę. To już taka rada bardziej po koleżeńsku, bo ostatnio u nich kupowałem. Ale żeby nie było że przesadnie zachwalam. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Montewski21 0 Napisano 19 Lipca 2017 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Moim zdaniem pod CS:GO lepsza TN, ale to jest tylko moje zdanie. Poza tym jak TN jest konkretnej jakości to wcale nie będzie źle. Nie raz już mi się zdarzało takich używać i jakoś nie narzekałem. Wiadomo, że do grafiki czy innych bardziej wymagających zadań wybrałbym IPS, ale do gier - jak najbardziej dobrą TN-kę. iiyama ma fajną tą serię g-master i z doświadczenia wiem, że te modele dają radę. Podałeś ten 24-calowy Black Hawk, a zobacz sobie jeszcze to samo tylko po tuningu Zrobili Black Hawk z cienkimi ramkami, pół cala większą matrycą i niższą ceną. Dodali bodajże jeszcze Black Tuner, co na problematyczną czasami czerń może sporo pomóc. Ja na Twoim miejscu w sumie to bym brał. Do zakupów polecam iiyama-sklep ze względu na gwarancję pikselową i błyskawiczną wysyłkę. To już taka rada bardziej po koleżeńsku, bo ostatnio u nich kupowałem. Ale żeby nie było że przesadnie zachwalam. Wielkie dzięki za odpowiedź, ja osobiście miałem mały dylemat bo w aoc'u niby te 15Hz więcej haha, ale też skłaniam się w stronę iiyam'y, ogólnie to wolę nie zamawiać przez internet bo już raz się speszyłem(też chciałem tę iiyam'kę z cienkimi ramkami, ale u mnie jej nie ma ) OK temat do zamknięcia rozmyślam 144Hz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts