Skocz do zawartości

Recommended Posts

Budżet : Chciałbym zmieścić się w 100-150 zł, ale jeśli warto mogę dołożyć do 200zł

Czego potrzebujesz? : Słuchawki

Przeznaczenie: Słuchanie muzyki na siłowni, w drodze do domu, na spacerach, czasami w domu

Źródło : Telefon, chwilowo to huawei p8 lite
Oczekiwania : Na pewno wytrzymałe słuchawki. Moje ostatnie słuchawki kosztowały głównie ~50 zł i co chwile działo się coś z kabelkami i psuła się jedna słuchawka, coś przerywało i tak co chwile. Wiadomo żeby w miarę fajnie grała muzyka, ale nie mam wygórowanych wymagań aż w tej kwestii, zwykłe philipsy za 50zł dokanałowe mi wystarczały. Aa i słuchawki jakie bym chciał, byłyby to obojętnie chyba, zdam się na was, douszne, Dokanałowe lub nauszne. Zastanawiałem się przewodowe lub bezprzewodowe. Z moją skłonnością do rozrywania kabelków może bezprzewodowe jakieś? Albo jakieś wytrzymałe przewodowe. I gdyby były to nauszne miło by było jakby dało się jakoś je złożyc bo ja wszędzie zabieram słuchawki a ciężko chodzić wszędzie z takimi zwykłymi nausznymi. Z góry dziękuję bardzo wszystkim.

Aa i muzyka, której słucham to głównie rap, ale wpada czasami też techno oraz coś mocniejszego.

Edytowane przez kornel8697

Myślę że te będą spełniać twoje oczekiwania - dobra jakość dźwięku, przyzwoite wykonanie, odczepiany kabel wiec jak go rozwalisz możesz wymienić na inny.  No i są składane.Niestety nie wiem gdzie je można kupić w Polsce, ale z bretyjskiego Amazonu możesz zamówić z przesyłką do kraju wyjdzie ci 21 funtów czyli ~101 zł

https://www.amazon.co.uk/Status-Audio-HD-One-Headphones-x/dp/B00TWVM894/

Tak jak kolega wyżej Creative Jam. Wytrzymują długo na jednym ładowaniu, prawie ich nie czuć a głowie, dobry dźwięk i mikrofon.

Mogę jeszcze polecić Xiaomi Mi in Ear. ok 100 zł świetny dźwięk i wytrzymały kabel w oplocie. Najlepsze słuchawki na kablu jakie miałem do telefonu.

Status Audio HD One to są słuchawki które otwierały oczęta zapatrzonym w Beatsy hamerykanom:

Od tego modelu ta firma rozpoczęła swoje istnienie a ich model sprzedaży jest dość prosty: wyszukać wybijające się na tle konkurencji nie rzucające się w oczy Chińskie słuchawki zamówić u producenta z drobnymi zmianami i pousuwanymi oznaczeniami producenta i sprzedać na zachodzie. Tutaj na forum najczęściej polecanymi słuchawkami otwartymi w okolicy 200zł są słuchawki Somic V2 które to słuchawki Status Audio sprzedaje pod nazwą OB-1. Model HD One jest naprawdę wart swojej ceny. Na YT znajdziesz od groma recenzji tego sprzętu.