Skocz do zawartości

EVGA GTX 570 SLI brak przyrostu mocy.

Recommended Posts

Komp stoi oczywiście obok biurka, na górze była 140mm ale musiałem założyć nisko profilową 120mm 2000rpm, ponieważ cooler od procka nie chciał wejść. Od ściany też stoi jakieś 30cm więc problemu z rozpraszaniem nie powinien mieć. Zastanawiam się czy nie dorobię jakiejś blaszki z aluminium do przykrycia karty która jest na dole.

Zastanawiam się czy nie dorobię jakiejś blaszki z aluminium do przykrycia karty która jest na dole.

Nie wiem czy to coś da ponieważ jak ta blaszka sie nagrzeje to też będzie promieniować ciepłem... A poza tym to jak chciałbyś ja zamocować?

Wpadłem jeszcze na taki genialny pomysł zeby zamontowac z tyły obudowy (na zewnątrz) na wysokości kart graficznych wentylator 120mm tak zeby wspomagał wydmuchiwanie tego goracego powietrza. Nie wiem czy to ma jakiś sens bo nigdy czegoś takiego nie probowalem. Jeśli masz jakąś nieuzywana 120 to mozesz spróbować...

• 3 tygodnie później...

Dla mnie na 9600GT co miałem wcześniej 30-35fps`ów to myślałem tez, że jest dobra płynność. Kupiłem GTX570, później drugiego i teraz mogę stwierdzić, że gra BF BC2 jest dynamiczną grą. Z tego co mi się udało wylukać to poniżej 50-60fps to gra jest niby płynna ale tak jakby chodziła wolniej, powyżej 60fps`ów bajka.

Dokładnie stary; ja miałem tak samo... ehhhhh grało się w Far Cry 2 na 8800 GT i człowiek myślał że nie wiadomo co bo miał te 35 fps w ustawieniach na medium.

Jak dla mnie Ci co się tak wypowiadają jak kolega wyżej, po prostu musieli nigdy nie widzieć gry w stałych 60 fps'ach.

Zgadzam sie, dla mnie pełna płynność to 60fps, więcej to dla sportu, grałem w trybie dx9 w dragon age2 mając 200fps i powiem Wam, że nie widzę różnicy co do 60ciu... Problemem jest minimalny fps, który zależy od gry bo mam rozpiętość w Starcraft2 na maks detalach w 1920x1080 od maks 135 do poniżej 20stu.... tak niepowinno być.

tak niepowinno być.

To pieprzone przycinanie nie jest już winą sprzętu naszego, tylko nieudolnych programistów i betatesterów, którzy pomijają ten fakt co mnie cholernie denerwuje, to koszmar, przez który nie gram w niektóre gry. Bulletstorm, Mafia 2, Starcraft 2 i wiele wiele innych cierpią na tą przypadłość. Z ostatnich najbardziej tnie mi Assasin Brotherhood i to samo miałem z dwójką. Myślałem że SSD rozwiąże problem, niestety dalej jest jak było ! Szczerze przyznam, że grałem tylko w wersję piracką a ta gra ma te śmieszne zabezpieczenia z podłączeniem do neta więc może oryginał by nie ciął. Bardzo chciałbym to wiedzieć bo gra mi się podoba cholernie ale przecież w to nie da się grać jak na głupich filmikach jak się nic nie dzieje, tnie co ujęcie a podczas największej zadymy mam stałe 60fps bez najmniejszej przyciny...

Przyczyną tych przycin jest chyba to http://pl.wikipedia.org/wiki/Wyciek_pami%C4%99ci

tak niepowinno być.

To pieprzone przycinanie nie jest już winą sprzętu naszego, tylko nieudolnych programistów i betatesterów, którzy pomijają ten fakt co mnie cholernie denerwuje, to koszmar, przez który nie gram w niektóre gry.

To wina programistów bo np w SC2 problem taki był zgłoszony i został zlany ciepłym moczem. Sam dostałem pod koniec testów bana bo zgłaszałem bugi które niby poprawione objawiały się dalej. Oczywiście problem dziwnie działającej gry powrócił wraz z premierą kiedy to wydajniejsze i cieplejsze karty graficzne się po prostu paliły. Blizzard szybko wprowadził poprawkę i uciszył osoby które swoje karty straciły (szybkie bany na forum BN). Temat ucichł ale osoby zainteresowane już sobie wyrobiły opinie o Bli$$żalu.

[...]Z ostatnich najbardziej tnie mi Assasin Brotherhood i to samo miałem z dwójką. Myślałem że SSD rozwiąże problem, niestety dalej jest jak było ! Szczerze przyznam, że grałem tylko w wersję piracką a ta gra ma te śmieszne zabezpieczenia z podłączeniem do neta więc może oryginał by nie ciął. Bardzo chciałbym to wiedzieć bo gra mi się podoba cholernie ale przecież w to nie da się grać jak na głupich filmikach jak się nic nie dzieje, tnie co ujęcie a podczas największej zadymy mam stałe 60fps bez najmniejszej przyciny...

Przyczyną tych przycin jest chyba to http://pl.wikipedia.org/wiki/Wyciek_pami%C4%99ci

Czy grasz na myszce i klawiaturze, czy na kontrolerze do gry?

Mam oryginał i też się "ciął" przy obracaniu kamery (mycha), natomiast po przełączeniu na dżojstik czy też jakikolwiek kontroler problem znika, przyczyną jest przyśpieszanie mychy przez silnik gry (błąd konwersji).