Skocz do zawartości

Problem z MSI Afterburner 2.1.0

Recommended Posts

Nie wiem czy wiele osób miało problem z tym programem, który po jakimś czasie od instalacji wywalał błąd o treści: "msi afterburner missing or corrupted".?! Przynajmniej ja tak miałem, i rozwiązałem problem, Po protu zainstalowałem starszą wersję programu, dokładnie 1.6.0 i wszystkie potrzebne mi zalety tego ciekawego oprogramowania działają jak w najlepszym porządku.!

ps.

Jest to wątek, w którym informuje osoby, które mogą, mieć podobny problem jak go rozwiązać.!

Prawdopodobnie problem nie dotyczy aplikacji MSI, lecz systemu lub sterowników. Autor winien odinstalować wszystkie składniki sterowników karty graficznej, wyczyścić rejestry CCleaner-em lub WinOptymizer 7, następnie zainstalować najnowsze sterowniki i dopiero użyć Afterburner-a. Po drodze radzę reinstalację DirX.

Tak. Aplikacja EVGA obsługuje nawet starsze GPU.

Pozdrawiam.

Prawdopodobnie problem nie dotyczy aplikacji MSI, lecz systemu lub sterowników. Autor winien odinstalować wszystkie składniki sterowników karty graficznej, wyczyścić rejestry CCleaner-em lub WinOptymizer 7, następnie zainstalować najnowsze sterowniki i dopiero użyć Afterburner-a. Po drodze radzę reinstalację DirX.

Tak. Aplikacja EVGA obsługuje nawet starsze GPU.

Pozdrawiam.

I tak zrobię, po czym przedstawię wyniki..!

Niestety nie pomogło..! zna ktoś bardzo podobną aplikację? głównie chodzi mi o małe oc, oraz ustawianie prędkości wentylatorów zależnie od temp.?

Myślę że problem może mieć źródło:

1. Możliwe że antywirus albo inna "sprzątająca" aplikacja miesza w plikach Afrerburnera.

2. Możliwe że masz uszkodzony dysk na którym masz zainstalowany program, sprawdź go sobie proszę w HdTune na początek (test powierzchni - dokładny) powinno wykryć ewentualne problemy z dyskiem, jak nie to zrób test Mhdd.

3. Może pamiątki coś nie halo? Na wszelki wypadek puść na parę godzin test memtestem x86 oczywiście nie spod okienek.