xml2000 1 Napisano 25 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2011 Nie wiem czy wiele osób miało problem z tym programem, który po jakimś czasie od instalacji wywalał błąd o treści: "msi afterburner missing or corrupted".?! Przynajmniej ja tak miałem, i rozwiązałem problem, Po protu zainstalowałem starszą wersję programu, dokładnie 1.6.0 i wszystkie potrzebne mi zalety tego ciekawego oprogramowania działają jak w najlepszym porządku.! ps. Jest to wątek, w którym informuje osoby, które mogą, mieć podobny problem jak go rozwiązać.! Cytuj Link to post Share on other sites
xml2000 1 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 ... Szkoda słów..! Jednak problem powrócił dzisiaj rankiem... Już nie wiem co robić..?! a szkoda bo naprawdę fajna aplikacja była..! może ma ktoś jakiś pomysł? szukałem już wszędzie i nie mam pojęcia co jest.! Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 EVGA Precision - bardzo podobna aplikacja ale mniej zaawansowana może warto jej spróbować ? Cytuj Link to post Share on other sites
.daft 433 Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 tez uzywam msi afterburnera i takich problemow nigdy nie mialem. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 msi afterburner missing or corrupted Może Virus ? Cytuj Link to post Share on other sites
xml2000 1 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Watpie by był to wirus, Sprawdzę ten program EVGA, wiecie możę czy obsługuje geforce gts 250? Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Prawdopodobnie problem nie dotyczy aplikacji MSI, lecz systemu lub sterowników. Autor winien odinstalować wszystkie składniki sterowników karty graficznej, wyczyścić rejestry CCleaner-em lub WinOptymizer 7, następnie zainstalować najnowsze sterowniki i dopiero użyć Afterburner-a. Po drodze radzę reinstalację DirX. Tak. Aplikacja EVGA obsługuje nawet starsze GPU. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 26 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 obsługuje geforce gts 250 powinien, jak ściągniesz najnowszą wersję. Cytuj Link to post Share on other sites
xml2000 1 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Prawdopodobnie problem nie dotyczy aplikacji MSI, lecz systemu lub sterowników. Autor winien odinstalować wszystkie składniki sterowników karty graficznej, wyczyścić rejestry CCleaner-em lub WinOptymizer 7, następnie zainstalować najnowsze sterowniki i dopiero użyć Afterburner-a. Po drodze radzę reinstalację DirX. Tak. Aplikacja EVGA obsługuje nawet starsze GPU. Pozdrawiam. I tak zrobię, po czym przedstawię wyniki..! Niestety nie pomogło..! zna ktoś bardzo podobną aplikację? głównie chodzi mi o małe oc, oraz ustawianie prędkości wentylatorów zależnie od temp.? Cytuj Link to post Share on other sites
xml2000 1 Napisano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Niestety nie pomogło, w tym samym czasie zainstalowałem evga precision, i powiet tylko tyle, ten sam shit w innym opakowaniu, który na szczęście chodzi.! Cytuj Link to post Share on other sites
mortiiss 0 Napisano 27 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Myślę że problem może mieć źródło: 1. Możliwe że antywirus albo inna "sprzątająca" aplikacja miesza w plikach Afrerburnera. 2. Możliwe że masz uszkodzony dysk na którym masz zainstalowany program, sprawdź go sobie proszę w HdTune na początek (test powierzchni - dokładny) powinno wykryć ewentualne problemy z dyskiem, jak nie to zrób test Mhdd. 3. Może pamiątki coś nie halo? Na wszelki wypadek puść na parę godzin test memtestem x86 oczywiście nie spod okienek. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts