Imperator Artur 1 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Witam Po wakacjach idę do technikum na kierunek technik automatyk. Dostałem skierowanie na badania lekarskie. Kolejki są strasznie długie, a na całym Śląsku nie ma okulisty. Idę jutro do tej kolejki i będę czekał. Chciałbym zapytać się jakie badania robią. Moja mama dzwoniła do nich i powiedzieli że tylko wzrok,wzrost i waga. Natomiast nie wiem jak z pobieraniem krwi. Czy będą pobierać czy to tylko takie badania żeby człowiek się wkurzył? Cytuj Link to post Share on other sites
Damian47akaQcu 150 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Krwi nie będą Ci pobierać, u mnie był wzrost, waga, wywiad typu czy coś Ci jest, jak się czujesz, na jaki kierunek itp.. Cytuj Link to post Share on other sites
Imperator Artur 1 Napisano 11 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 I tylko po to stać w kolejce? No nic dzięki. Mam jeszcze pytanie. Również dostałem skierowanie do medycyny pracy. A czy jest możliwość badań u lekarza rodzinnego? Cytuj Link to post Share on other sites
Damian47akaQcu 150 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 I tylko po to stać w kolejce? No nic dzięki. Mam jeszcze pytanie. Również dostałem skierowanie do medycyny pracy. A czy jest możliwość badań u lekarza rodzinnego? Nie, tylko u lekarza od medycyny pracy. Cytuj Link to post Share on other sites
kojot321 42 Napisano 11 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Badania do pracy/szkoły średniej czy na studia możesz zrobić tylko w medycynie pracy. Przygotuj się mentalnie na to że może to potrwać kilka godzin. W moim przypadku trwało to 2 dni (badania wysokościowe, psychologiczne, rentgen itp. ubaw po pachy). Najlepiej idź z samego rana, przed otwarciem rejestracji. Pokierują Cię do gabinetu gdzie babka da ci questa na zdobycie magicznych pieczęci. Jeśli wybrałeś postać "technik- automatyk" to będzie pewnie okulista, neurolog, czasem lubią upuścić krwi więc idź naczczo Po zdobyciu wymaganej ilości pieczęci, ewentualnym złożeniu ofiary w postaci krwi i uryny, idziesz z powrotem do pierwszej komnaty gdzie czeka cię boss który oceni twoje wyniki oraz da ci glejt gdzie zaznaczy czy jesteś godzien szkolić się w wybranym przez Ciebie fachu. Pamiętaj że zadanie będą próbowali utrudnić ci wrodzy NPC którzy będę zaklinali się że wejdą przed tobą tylko na minutkę. Nie daj się zwieść, bowiem często będą chcieli wykorzystać twoją nieuwagę. Ja zawsze pytam "kto z waszmości ostatni do pokoju nr X?" i pilnuję osobnika przed sobą. 8 Cytuj Link to post Share on other sites
Imperator Artur 1 Napisano 11 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Dzięki.Znalazłem prywatą przychodnię i tam tylko podpis. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts