KrwawyBaron3 0 Napisano 9 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 (edytowane) Cześć, streamując dzisiaj wiedźmina 3 w pewnym momencie musiałem odejść od komputera na 5 minut, więc zmutowałem mikrofon (za pomocą "przycisku" umieszczonego na nim [trust starzz)]), gdy wróciłem i go z powrotem włączyłem widz powiedział mi, że mnie nie słychać, najpierw myślałem, że może odpiął mi się on od PC, ale nie. Użerałem się z tym dobre 3 godziny, szukałem różnych sposobów za pomocą google, ale nie działa dosłownie nic. Reinstalowałem sterowniki karty dźwiękowej (7.1 Realtek ALC-887), wpinałem go do przedniego (aktualnie wyleciała mi ta nazwa z głowy ), sprawdzałem czy inny mikrofon działa (od słuchawek hyperx cloud), ale nie, nic. Aktualnie jestem na etapie skanowania całego komputera za pomocom jakiegoś programu typu anti-malware. Nie wiem czy to pomoże, ale nie pomimo tego, iż mam zainstalowane aktualne sterowniki do karty dźwiękowej, nie mam tego "głośniczka", dzięki, któremu mogę obsługiwać audio przez samego realteka. Zapomniałbym, mikrofon oczywiście wyświetla się w "urządzenia do nagrywania", ale nie ważne jak ustawię poziom dB, czy poziomu głośności jest to samo, czyli jeden cholerny szum. Może to być wina karty dźwiękowej, albo ewentualnego syfu, który może "zalągł" się na dysku? Płyta Główna: Gigabyte GA B-75M-D2V Procesor: Intel Core i5 2400 3.1GHZ Karta Graficzna: Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti Windforce 4GB Karta Dźwiękowa: 7.1 Realtek ALC-887 Temat do zamknięcia, Trust odmówił współpracy, po reinstallu sterowników do karty dźwiękowej prosto z płyty mikrofon z słuchawek działa jak należy, a u trusta jest to samo. Edytowane 8 Lipca 2017 przez KrwawyBaron3 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts