Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zacznijmy od szblonu,

 

CPU:           Intel Core i5-6600K (Skylake-S, R0)

               3500 MHz (35.00x100.0) @ 800 MHz (8.00x100.0)

Motherboard:   ASUS Z170 PRO GAMING

Chipset:       Intel Z170 (Skylake PCH-H)

Memory:        16384 MBytes @ 1066 MHz, 15-15-15-36

               - 8192 MB PC17000 DDR4 SDRAM - Wilk Elektronik GR2133D464L15/8G

               - 8192 MB PC17000 DDR4 SDRAM - Wilk Elektronik GR2133D464L15/8G

Graphics:      Intel HD Graphics 530 (Skylake-S GT2) - Integrated Graphics Controller [s0/R0] [AsusTek]

               Intel HD Graphics 530, 1024 MB 

Graphics:      NVIDIA GeForce GTX 1070 (GP104-200) [GIGABYTE]

               NVIDIA GeForce GTX 1070, 8192 MB GDDR5 SDRAM

Drive:         Samsung SSD 850 EVO 500GB, 488.4 GB, Serial ATA 6Gb/s @ 6Gb/s

Drive:         KINGSTON SV300S37A120G, 117.2 GB, Serial ATA 6Gb/s @ 6Gb/s

Drive:         HL-DT-ST DVD+-RW GH70N, DVD+R DL

Sound:         Intel Skylake PCH-H - High Definition Audio Controller

Sound:         NVIDIA GP104 - High Definition Audio Controller

Network:       Intel Ethernet Connection I219-V

OS:            Microsoft Windows 10 Home (x64) Build 15063.413 (RS2)

 

Przed wystąpieniem kłopotów zainstalowałem World of Tanks oraz antywirus Norton.

 

Aby niczego nie popsuć nie wykonywałem żadnych czynności.

 

Problem pojawia się w grze World of Tanks, ustawiłem grafikę na najwyższą, komputer w bitwie bez problemu osiągał wartość 100fps, lecz po chwili spadała ona do 30, działo się tak na każdym możliwym ustawieniu graficznym, czasem podskakiwało do wartości ok 80-90 ale momentalnie wracało do "normy" 

 

Drugi przypadek który od tego czasu się pojawia (póki co testowałem to tylko w tej grze) to krótkie spadki fps w Rising Storm 2 Vietnam, potem wszystko wraca do normy, ale pojawiają się bardzo często.

 

Wiem że prawdopodobnie taka ilość informacji może nie wystarczyć, więc proszę o instruowanie mnie co powinienem podsyłać :)

 

EDIT: Dirt 3 również chodzi w małej ilości fps

Edytowane przez AnonimowyAnonim
Link to post
Share on other sites

Dzięki! Nigdy bym nie pomyślał że antywirus może tak spowolnić komputer. :/

Chociaż jednak problem się nie rozwiązał, występuje nadal ale żadziej. Ehh :/

Możesz podkręcić procesor np do 4.4ghz + ustawić w komputerze profil wysoka wydajność. I w karcie graficznej też coś takiego jest :)

Edytowane przez krzyhox
Link to post
Share on other sites

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...