Skocz do zawartości

Godny następca Arc Midi R2

Recommended Posts

Dzień dobry,

Poszukuję nowej obudowy, jednak mam pewien problem. Otóż moje wymagania spełnia produkt, którego... już nie idzie nigdzie kupić (używane mnie nie interesują), a mianowicie Fractal Design Arc Midi R2. Krótko mówiąc - poszukuję jego następcy.

Konkrety:

- midi tower,
- jednokomorowa,
- z oknem,
- możliwość montażu dwóch wentylatorów z przodu oraz co najmniej jednego na topie,
- możliwość montażu wewnętrznego napędu optycznego (DVD)
- solidne blachy i dobre filtry przeciw kurzowe,
- wbudowany trójstopniowy kontroler obrotów wentylatorów,
- front typu mesh.

To wszystko gwarantował wspomniany Arc Midi R2, lecz niestety tego modelu już nie produkują.

Budżet - ok. 500 zł. Jest on dość elastyczny, więc droższe też chętnie obejrzę (jak i tańsze :D ), jestem po prostu ciekaw czy są jakieś godne polecenia produkty spełniające powyższe warunki.

Nie mam własnych pomysłów, więc będę wdzięczny za Wasze propozycje.

Z góry dzięki za pomoc.

Zupełnie mi to nie przeszkadza :)

Co do komory - to chyba przepływ powietrza w takich obudowach jest nieco gorszy w porównaniu do takich, gdzie mamy tylko samą klatkę na dyski? Poza tym obawiam się, że "piwnica" może również źle wpłynąć na pół pasywny zasilacz (gdzie to ciepłe powietrze ujdzie?). To takie moje przemyślenia.

Ciepłe powietrze z piwnica ucieka tak samo jak i bez niej .To osobny układ i do budy nic nie leci z ciepła

Chyba ze dasz z wentylatorem do góry wtedy owszem ,pomijam ze deus nie jest połpasywny

Do twoich flaków moze jednak wyciszana buda ? typu define??

https://www.ceneo.pl/22578449

poza tym co sciemniasz ze nie ma

Edytowane przez HAKELBERY

Te "flaki" jak to ująłeś, mam do czasu. Po "apgrejdzie" prawie nic z sygnaturki nie zostanie. Na razie po prostu rozglądam się za budą.

A co to za jakieś e-voxy i jupi24? Z doświadczenia wiem, że takie no-name'y często mają nieaktualne oferty albo produkty niezgodne z opisem. Nie będę się z takimi potem kopał. Wolę bardziej sprawdzone źródła.