Mode88 0 Napisano 4 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Witam Proszę o pomoc w skompletowaniu zestawu w budżecie do 5 tysięcy: Zastosowanie komputera : gry Maksymalna kwota : 5 tysięcy Kiedy zamierzam kupić komputer? : na dniach Których części potrzebuję : jednostka centralna, monitor, system operacyjny Czy będę podkręcać sprzęt? :nie Rozdzielczość mojego monitora i model :nie posiadam Specjalne wymagania: brak Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : procesor - i5 3570k ram - 2x4gb 1666 kingstone zasilacz - ocz 650w zs series płyta - asus p8b75-m lx plus dysk - 1tb (nie pamietam firmy) Własna propozycja zestawu : brak, ponieważ zwyczajnie się na tym nie znam Inne : Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 4 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Śpieszy Ci się z zakupem ? Teraz jest bardzo zła pora na składanie zestawu z racji tego co się stało i ciągle dzieje z cenami kart graficznych. Cytuj Link to post Share on other sites
Mode88 0 Napisano 5 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Czytałem troche w innych tematach o cenach kart graficznych ktore są bardzo wysokie nie mniej jednak można założyć że 1500 zł należy przeznaczyć na grafikę. Tak wiec zostaje 3500 maks 4000 zł na resztę Pytanie czy zmieniać procesor czy go zostawić? Płyta główna na pewno do wymiany Pytanie czy zmieniać procesor czy go zostawić? Płyta główna na pewno do wymiany Cytuj Link to post Share on other sites
nos_tro 1542 Napisano 5 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Czytałem troche w innych tematach o cenach kart graficznych ktore są bardzo wysokie nie mniej jednak można założyć że 1500 zł należy przeznaczyć na grafikę. W tej cenie masz ledwo GTX 1060 w wersji 3 GB, a ta karta jest niezbyt warta uwagi. Cytuj Link to post Share on other sites
Mode88 0 Napisano 5 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 To 2000 zł na kartę z tym że poczekam na obniżkę cen do normalnych tak wiec na resztę podzespołów zostaje 3000 zł i moje części Cytuj Link to post Share on other sites
3ndurek 3604 Napisano 5 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : procesor - i5 3570k ram - 2x4gb 1666 kingstone zasilacz - ocz 650w zs series płyta - asus p8b75-m lx plus dysk - 1tb (nie pamietam firmy) A co z tym, sprzedajesz całość czy chcesz coś z tego zostawić ? Można dorzucić GPU gdy tylko ceny wrócą do normy, czy GTX 1050TI na przeczekanie, SSD 240GB pod system gry, do tego system i monitor. Cytuj Link to post Share on other sites
Mode88 0 Napisano 9 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 Na właśnie tak sie zastanawiam czy to zostawić czy wymieniac jakieś poszczególne podzespoły, z procesora jestem zadowolony ssd by się przydał tak jak mówisz napewno monitor do zmiany. Jakieś propozycje? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 10 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Zastosowanie komputera : gry Jakiego rodzaju gry preferujesz ? Cytuj Link to post Share on other sites
Mode88 0 Napisano 10 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Głównie the division, anno 2270 (zona gra) plus nowe gry przy czym od razu zaznaczam ze nie musze grac na ultra ustawieniach itd wystarcza wysokie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts