Skocz do zawartości

Płynny smartfon do około 2000

Recommended Posts

mój budżet : 2000zł ~
gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : sklep internetowy na raty
nowy czy używany : nowy
preferowany rozmiar wyświetlacza : 5,5
preferowany system mobilny : 
do czego będę używać urządzenia : insta snap face internet yt
najważniejsze wymagania : płynność

Chce kupić nowego smartfona, jednak iphone 6s ma mniejszy ekran niż 5,5 a na 6s plus mnie nienie stać, chce kupić smartfona który będzie jak najpłynniej działał. Nie wiem która nakładka jest teraz najlepsza dlatego pytam tutaj o jakieś propozycje. Bardzo podoba mi sie kultura pracy i czułość iphona dlatego szukam czegoś co by podobnie działało a wiem że nowe smartfony dają radę zaznaczam że nie chcę zagiętych krawędzi (edge). Z góry dziękuję za pomoc.

Biorę pod uwagę jeszcze ten model

https://www.x-kom.pl/p/367212-smartfon-telefon-asus-zenfone-zoom-s-ze553kl-4-64gb-dual-sim-czarny.html

co o nim powiecie i jak go porównacie do P9 plus lub do Lg G6

P9 Plus ma tyle samo RAM i pamięci wewnętrznej, ale ma dużo lepszy procesor. Z kolei G6 ma mniej pamięci (32GB vs 64GB), ale procek jeszcze lepszy niż w P9 Plus.
  • Popieram 1

Biorę pod uwagę jeszcze ten model

https://www.x-kom.pl/p/367212-smartfon-telefon-asus-zenfone-zoom-s-ze553kl-4-64gb-dual-sim-czarny.html

co o nim powiecie i jak go porównacie do P9 plus lub do Lg G6

Właśnie taki kupiłem, nie wiem więc jeszcze jak w praktyce podziała. Takie fora są opanowane przez fetyszystów procesorów. Dla mnie procesor ma sprawić, żeby smartfon działał płynnie, a decyzję podjąłem na podstawie oceny aparatu, baterii i także wyglądu (dlatego, po obejrzeniu na żywo odpadł Honor).

Trochę się naszukałem w opiniach, popytałem na forach i wydaje mi się, że Asus Zenfone Zoom S to bardzo dobre zestawienia długotrzymającego telefonu fotograficznego dla niegracza, czyli dla mnie.

Edytowane przez Anomander Rake

ASUS Zenfone Zoom S jeszcze nie spotkałem w sklepie ale bardzo się oglądam podobno ma mega dobry aparat

@Anomander Rake powiesz coś więcej o aparacie?

Jeszcze nie robiłem nim zdjęć. Dopiero co do niego przysiadłem, kopiuję kontakty, spróbuję to samo zrobić z sms-ami (Z Windy). Co do zasady zdjęcia robię na urlopach, więc jakoś na razie wystarczyła mi opinia, że aparat dobry ;-)

A, no i jeszcze czekam na kartę z nju o odpowiednim rozmiarze. :-P

Na razie widzę tyle, że na żywo bardzo ładny (no i z tyłu ma metal, a nie paskudną szybkę).