torture 107 Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Bzdury opowiada ten fachman. Zasilacz wystarczy. Dołożyć do mocniejszego zawsze można, ale wychodzi na to, że budżet podbijesz do 2000zł Cytuj Link to post Share on other sites
arek45pl 0 Napisano 1 Marca 2011 Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Tak myślałem, ale wolałem się Was doradzić ;-) Swoją drogą to chyba wielki fan IBoxa ponieważ dokłada je do wszystkich zestawów oferowanych w sklepie, a na półce z obudowami pięknie prezentuje się kolekcja ~15 modeli tej firmy Byłem tam głownie w celu kupienia obudowy jednak z wiadomych powodów zrezygnowałem. Jutro kupię i odbiorę Gladiusa 800. Ma wyjmowalne koszyki na hdd dzięki czemu będę miał dużo miejsca w środku, a różnica w cenie między Gladiusem 600 a 800 to jedynie 19 zł ;-) Dołożyć do mocniejszego zawsze można, ale wychodzi na to, że budżet podbijesz do 2000zł Zostanie już ten Corsair 430W. Do budżetu rzeczywiście troche dołożyłem, ale nie codziennie kupuje się nowy komp więc można odżałować te dopłacone trzy stówy. Obudowa kupiona i stoi od 3 dni w domu i czeka na resztę ;-) Na dniach zamawiam poniższe części: AMD Phenom II X4 955 Black Edit 3.2GHz rev. C3 AsRock 870 Extreme3 /AMD 870/ Crucial 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9 Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 Vertex3D Radeon HD6870 1GB DDR5 Corsair 430W Jednak mam możliwość zakupu AsRock 880G Extreme3 po atrakcyjnej cenie i prawie na miejscu, nie musiał bym dopłacać za przesyłkę. Co o tym sądzicie, lepsza będzie? I jeszcze jedna sprawa - muszę kupić jakiś napęd dvd, najlepiej coś co jest dostępne w esc.pl, ale nie koniecznie I praktycznie jedynym kryterium jakie mnie interesuje to cisza - każdy napęd jaki miałem do tej pory potwornie buczał przy odtwarzaniu płyt. Jeżeli jest jakiś, który jest choć trochę cichszy, to chce go kupić ;-) Cytuj Link to post Share on other sites
arek45pl 0 Napisano 6 Marca 2011 Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Ostatnio edytowany przez kubbak, 06 Mar 2011, 22:04, edytowano w sumie 1 raz Edytuj posty, masz na to 6h Zauważ tylko, że od 1 marca minęło ponad 6 godzin i nie mogłem edytować postu. A przez to, że połączyłeś moje dwa posty moje pytanie znajduje się dopiero na 2giej stronie w tym dziale... Dzięki ;-) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts