rjhfkdghgfjk 0 Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Witam mam komputerek, którego specyfikację przedstawię niżej:Procesor: AMD Athlon X2 245Grafika: 7300 GTZasilacz: Tykająca bomba nie jest napisane nawet ile wat (wiem wiem, wymienie)Ram: 2gb ddr3 druga kostka w drodzeMB: M4N68T-MDysk: 750gb tyle wiemW planach mam (jeżeli to tylko możliwe) zrobić z tego coś, na czym można będzie pograć w starsze tytuły. Budżet dość ograniczony. Da radę? Jeżeli tak, to w jakiej kolejności? Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek Żak 67 Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Wszystko zależy od tego co masz na myśli pisząc: - starsze tytuły - jakby nie patrzeć wiedźmin 3 i gta5 to już gry ponad 2 letnie dla niektorych mogą być już oznaczać starsze - ograniczony budżet czyli jaki? Anyway, w pierwszej kolejności zasilacz. Jakiś dobry niedrogi 400-450W będzie w sam raz. Karta graficzna - dorwałbym używanego Radeon HD 7770. Swego czasu był to bardzo opłacalny zakup. Sam miałem i dawało to radę. Procek masz dwurdzeniowy, obecnie warto mieć 4. Poszukałbym jakie procki są kompatybilne z twoim mobo i szukał używek. Szału nie będzie, ale nie zapłacisz nie wiadomo ile. Ram - dobrze, że już dokupiłeś, nie mniej 4gb to będzie dopiero minimum przy większej gotówce można pójść w kolejne GB, tak do 8 dobić To co powyżej, bez RAMu, powinno się w 600 zł zamknąć, a pozwoli może na odpalenie wiedźmina3 na low w 30fps Cytuj Link to post Share on other sites
rjhfkdghgfjk 0 Napisano 3 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 O to całkiem przyjemnie, dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek Żak 67 Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 O to całkiem przyjemnie, dzięki za pomoc. Z tym wiedźminem to tak wiesz, te 30fps to raczej będzie miało dropy do 20-kilku żeby nie było, że okłamałem. Ale na tej HD 7770 w całkiem sporo gierek dało się pograć - miałem taką Cytuj Link to post Share on other sites
rjhfkdghgfjk 0 Napisano 3 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Panie mi chodziło o gry pokroju cs, lol ew. jakieś symulatory, jestem w szoku, że machina to upgradzie i odpaleniu wieśka nie odleci. Cytuj Link to post Share on other sites
mati9847 1 Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Z tym wiedźminem to tak wiesz, te 30fps to raczej będzie miało dropy do 20-kilku żeby nie było, że okłamałem. Ale na tej HD 7770 w całkiem sporo gierek dało się pograć - miałem taką Ja na 7770 2GB spokojnie grałem w Wiedźmina 3 na nisko-średnich Cytuj Link to post Share on other sites
karol159 2 Napisano 3 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 Moim zdaniem nie ma sensu ładować pieniędzy w twoją platformę bo skok wydajności będzie znikomy. Lepiej jak byś sprzedał procek, kartę i płytę główną i kupił i5 2500k+P8P67 i kartę pokroju 7770. Skok wydajności będzie ogromny w porównaniu do amd. A na tej płycie będziesz mógł spokojnie zrobić oc procesora. Na podanej prze zemnie platformie spokojnie pograsz w gry typu BF1, GTA5 i Wiedźmin 3 na wyższych ustawieniach niż najniższe. Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek Żak 67 Napisano 4 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 @karol159, wszystko fajnie ale jakaś wycena może? Zmiana samego procka vs procka + mobo + ram wydaje się dużo kosztowniejsza. Oczywiście starocie można sprzedać, ale kokosów nie będzie. A autor jeszcze nie określił budżetu, wiemy tylko, że jest niewielki Cytuj Link to post Share on other sites
karol159 2 Napisano 4 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2017 Koszt procesora i płyty głównej to ~600zł. Swoją płytę i procesor sprzeda za około 200zł więc dokłada tylko 400zł a karta to wydatek około 300zł czyli jak sprzeda swoją podstawkę będzie musiał wydać niecałe 700zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts