Skocz do zawartości

Recommended Posts

Siemka. Mam pytanie dlaczego ludzie tak nie trawią AMD. Przeglądałem za jakimś lepszym prockiem do mojego zestawu i zauważyłem ze taki Ryzen 1600x ma 6 rdzeni i 12 wątków a taki i5 7600k ma 4 rdzenie i 4 wątki.  Więcej rdzeni a  w taktowaniu nie ma za dużej różnicy.   Obejrzałem wiele testów i intel był lepszy o srednio 5-10fps.   Dlaczego ludzie częściej kupują procesory intela, gdzie za podobną cene można dostać coś mocniejszego.

Raczej kupowali , a nie kupują ponieważ AMD zdominowało tak rynek cenami swoimi względem dobrej wydajności że intel obniża ceny ;) , maciuk pamiętaj że ryzen miało problemy z optymalizacją ale już jest ok . A co do rdzeni to amd dominuje intela , nie patrzy się na taktowanie , bo równie dobrze można q6600 porównać do smartfonowego procesora np: Snapdragon 820/Kirin 960 i wiadomo że wygra androidowy cpu bo technologia nowsza ;) , poczekaj na wpisy kolegów to wyjaśnią ci ale nie robiłbym tematu pokroju intel vs amd bo zrodzi się wojna .

• Popieram 1

Kwestia przyzwyczajenia. Amd zawaliło przy Fx i sobie wyrobiło zdanie że produkty to piecyki. Większość ludzi kupujących kompa nie zna się na nich a intel jest o wiele popularniejszy. Kto nie widział reklamy z Intelem?Do Intela jeszcze przypieła się łatka "wsadzasz i wszystko działa". Choć jak widać na ostatnie poczyniania Intela nie jest to prawdą.Ja sam mam Phenoma X4 965 i nie narzekam teraz kupuje nowy komputer z Ryzenem

Edytowane przez mati9847
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...