Sakret 36 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Witam otóż mam problem karta dźwiękowa na płycie głównej Asrock P67 pro3 nie działa , mam w slocie PCI kartę SB0090 jednak musiałem go rozkręcić (cały komputer) wszytko złożyłem do kupy noi super fajnie działa jednak karta dżwiękowa w ogóle nie widoczna dla systemu . Mam sterowniki do niej jednak po ich odpaleniu dostaje komunikat : http://oi67.tinypic.com/15zkyut.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
katystopej 838 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Spróbuj sterów "k pax" lub "kxproject". Cytuj Link to post Share on other sites
Sakret 36 Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Spróbuj sterów "k pax" lub "kxproject". może w biosie coś ? bo baterie wyjmowałem. Spróbuj sterów "k pax" lub "kxproject". wiele razy instalowałem te same sterowniki i działało teraz niestety wyciagnalem baterie i w biosie mi sie pozmienialo wsyzstko . Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Dociśnij kartę, przełóż do innego slotu. Cytuj Link to post Share on other sites
Sakret 36 Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Dociśnij kartę, przełóż do innego slotu. przelozylem wykryło i zainstalowało jednak dzwięku brak . Zauważyłem że wchodząc w urządzenia do odtwarzane > prawy na sprzęt > właściwości > poziomy i "mikrofon" bo włączeniu głośnika słyszę siebie. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez Sakret Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Ustaw wejście dźwięku na ta kartę. Pewnie masz równolegle uruchomiona integre. Cytuj Link to post Share on other sites
Sakret 36 Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Ustaw wyjście dźwięku na ta kartę. Pewnie masz równolegle uruchomiona integre. w Jaki sposób ? Wszystko działa prócz mikrofonu w grach nie działa tylko TUTAJ słyszę http://oi63.tinypic.com/wmb2mp.jpg ale TU już nie: http://oi68.tinypic.com/26260dz.jpg ;/ Edytowane 28 Czerwca 2017 przez Sakret Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 W ustawieniach dźwięku Windowsa. Cytuj Link to post Share on other sites
Sakret 36 Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 W ustawieniach dźwięku Windowsa. a jasniej ? Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Prawy na głośniczku i urządzenia do nagrywania. Tam ustawisz domyślne wejście mikrofonowe. Cytuj Link to post Share on other sites
Sakret 36 Napisano 1 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 (edytowane) Prawy na głośniczku i urządzenia do nagrywania. Tam ustawisz domyślne wejście mikrofonowe. to mam ale właśnie gdy mówię do mikrofonu to te kreski się nie pokazują w zakładce gdzie możnma nasłuchiwać nie działa głos ale za to gdy daje głośnik> urządzenia do odtwarzania > słuchawki > i tam mam poziomy głośności to gdy odznaczę mikrofon w sesnie go włącze to słysze sięw słuchawkach przez mikrofon w menadżerze urządzeń mam żółty wykrzyknik przy Creative Game Port w jego właściwościach widnieje komunikat : To urządzenie nie może znaleźć odpowiednich wolnych zasobów, których można użyć. (Kod 12) Jeśli chcesz używać tego urządzenia, musisz wyłączyć jedno z urządzeń występujących w systemie. ? może to mieć związek z nową kartą graficzną ? która przesyła obraz i dźwięk przez kabel display port do monitora który ma głośniki? to mam ale właśnie gdy mówię do mikrofonu to te kreski się nie pokazują w zakładce gdzie możnma nasłuchiwać nie działa głos ale za to gdy daje głośnik> urządzenia do odtwarzania > słuchawki > i tam mam poziomy głośności to gdy odznaczę mikrofon w sesnie go włącze to słysze sięw słuchawkach przez mikrofon w menadżerze urządzeń mam żółty wykrzyknik przy Creative Game Port w jego właściwościach widnieje komunikat : ? może to mieć związek z nową kartą graficzną ? która przesyła obraz i dźwięk przez kabel display port do monitora który ma głośniki? dalej kicha ;/ to mam ale właśnie gdy mówię do mikrofonu to te kreski się nie pokazują w zakładce gdzie możnma nasłuchiwać nie działa głos ale za to gdy daje głośnik> urządzenia do odtwarzania > słuchawki > i tam mam poziomy głośności to gdy odznaczę mikrofon w sesnie go włącze to słysze sięw słuchawkach przez mikrofon w menadżerze urządzeń mam żółty wykrzyknik przy Creative Game Port w jego właściwościach widnieje komunikat : ? może to mieć związek z nową kartą graficzną ? która przesyła obraz i dźwięk przez kabel display port do monitora który ma głośniki? dalej kicha ;/ Edytowane 29 Czerwca 2017 przez Sakret Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts