Skocz do zawartości

gtx 460 sli Płyta na socket 775 do 350zł

Recommended Posts

witam pytanie pewnie już padło ale sie nie moge doszukać w forum mam zamiar zakupić drugiego gtx`a i mam 2 pytania

pytanie 1 czy musi być to identyczny model i firma (ja mam PALIT gtx 460 sonic platinum OC @868/1047 pierwotnie 800/1000 ) czy moge na przykład kupic wersje sonic i ją wykręcić do tych samych mhz

pytanie 2

Jaką płyte główną na Socket 775 z sli do 350 zł

procek q8300 2.50ghz i chciałbym go podkręcić na 3.2 procek mam mały mnożnik więc bez szału tyle mi styknie bo mi kart nie zamuli

a tak na marginesie mam Zasilacz (Cooler master real power m620) powinien wystarczyć żeby to dźwignąć ?

EDIT: Co do płyty to bym tak chciał zeby miała sli z pełną prędkością 2x x16 a nie jak większość 2x x8

Na Twoim miejscu bym zrezygnował z tworzenia SLI i sprzedał obecną i dołożył do jednej mocnej karty np GTX 560 Ti. Jeśli chodzi o procesor to spokojnie można by wyciągnąć z niego więcej na odpowiedniej płycie, np DFI:

http://allegro.pl/listing.php/search?st ... nge_view=1

Mimo że nie ma na sobie najnowszych komponentów to powinieneś wyciągnąć z procesora więcej mimo słabego mnożnika :) Zasilacz spokojnie udźwignie taką konfigurację :)

No pewnie będzie ale w zasadzie na 560 Ti pograsz we wszystko, a do 350 zł nie kupisz płyty obsługującej SLI 2 x16, większość działa na 2 x8. W każdym razie to była moja sugestia zobaczymy co Ci inny doradzą :)

Ale 560 nie ma startu do 460 w sli. Jak już brać 1 porządną kartę, żebyś odczuł wzrost wydajności na poziomie 2xgtx460 to gtx570 się kłania (niegłupi pomysł- nie musiałbyś mobo zmieniać).

Ale jeżeli mimo to chcesz sli:

Użytkownik tego forum- GreQonE zrobił sli na 775, bodajże na takim mobo, jaki mam w podpisie. Była to kwestia poprawnego wgrania sterów, zresztą poczytaj.

Licz się też z tym, że nie wszystkie gry obsługują sli i w niektórych grach wydajność będzie taka jak na 1 karcie.

Najlepiej jakbyś nabył taki sam egzemplarz do sli, jaki posiadasz.

ja mam płyte gigabayte s-series g31m-es2l i jak podkręcam procka powyżej 3.0 to amba pozera fukcje działania :)(( więc chce zmienić płyte i dorzucić karte ine mam kasy na płyte i lepszą karte a drugiego gtx dokupie ze 550 zł wersje sonic tylko pytanie czy nie będzie problemu z tym ze moja jest sonic platinium i mam wyższe hz

myśle ze sie skusze :) tylko bym prosił o jeszcze jakąś opinie