Skocz do zawartości

Głośniki / kolumny do TV - 500zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Wulfen,

Recommended Posts

Witam szukam głośników, kolumn do telewizora w cenie do 500zł. Mój telewizor to panasonic TX-40C300E 40 cal. Chodzi mi o dobry dźwięk przy oglądaniu filmów i słuchaniu muzyki.

PS. Kolumny podłogowe np.

https://www.ceneo.pl/23592791#tab=click

Można bezpośrednio do tv podłączyć czy coś trzeba jeszcze dokupić ? 

Z góry dzięki.

• Rozwiązanie

Taki tani soundbar nie zagra zbyt dobrze. Porównywałem kiedyś tani soundbar z moimi poprzednimi kolumienkami r1600TIII. Nie warto bawić się w soundbary, chyba że bardziej zależy ci na wyglądzie niż jakości dźwięku, lub kiedy nie masz możliwości postawienia nigdzie kolumn.

Za 500 zł najlepiej kupić jakieś kolumny multimedialne typu edifier r1600TIII, trochę droższe, r1700 lub r2600, microlab solo 6c lub 7c. JEśli nie możesz ich postawić na podstawkach mógłbyś je ewentualnie położyć na np. szafce RTV.

Edytowane przez Wulfen
  • Popieram 1

Testowałem soundbar Sony za ponad 2 tyś i powiem szczerze, że nie warto tego kupować. Pomieszczenie było dość duże, TV ogromny a dźwięk z tego gadżetu bardzo słaby. Nie sposób było nagłośnić pomieszczenie. Dialogi ciche, niewyraźne bass jeszcze całkiem, całkiem ale moc głośnika stereo stanowczo za mała. TV grał głośniej. Za 2 tyś byłby już zestaw za dużymi kolumnami i przyzwoitym dźwiękiem. Na pewno udało by się nagłośnić pomieszczenie. Dlatego takich gadżetów nie polecam. To plastikowa tandeta i nie warto inwestować w to kasy. Jeśli chcesz kupić coś dobrego, czego nie będziesz żałował przez kilka najbliższych lat wstrzymaj się trochę odłóż trochę gotówki i kup normalny sprzęt. Nawet wzmacniacz i kolumny stereo są lepsze od tego plastikowego pudła.  

• Popieram 1

Jeśli się nie przemeczysz to poczytaj forum użyj wyszukiwarki bo było już o tym pisane nie jeden raz.

Tylko wiesz, że 3/4 tematów na tym forum już gdzieś w sieci się pojawiały więc to co piszesz trochę mija się z celem, bo to, że ktoś parę miesięcy temu o to samo się pytał nie znaczy, że mam 40 stron tematów przeszukiwać.

Jeżeli nie chcesz pomóc to nie zwracaj głupio uwagi tylko nie pisz w ogóle.

Co do pozostałych to dzięki za pomoc i wyjaśnienie dlaczego nie warto tego brać. Pomyśle jak ustawić i zakupie głośniki te co polecacie. 

• Popieram 1
Tylko wiesz, że 3/4 tematów na tym forum już gdzieś w sieci się pojawiały więc to co piszesz trochę mija się z celem, bo to, że ktoś parę miesięcy temu o to samo się pytał nie znaczy, że mam 40 stron tematów przeszukiwać.

Jeżeli nie chcesz pomóc to nie zwracaj głupio uwagi tylko nie pisz w ogóle.

Co do pozostałych to dzięki za pomoc i wyjaśnienie dlaczego nie warto tego brać. Pomyśle jak ustawić i zakupie głośniki te co polecacie.

Wyobraź sobie że forum nie jest po to żeby zakładać w nim identyczne tematy co tydzień. Bo to tylko je zaśmieca. Możesz przecież kontynuować temat który już i jest podobny do twojego i wzbogacić go o swoje pytania wątpliwości. Ale zdaje sobie sprawę że może być to trudne i można poleć z nierówna walka z wyszukiwarka. I liczyć na to iż ktoś łaskawie rozwiąże problem za ciebie a ty w tym czasie cis porobić zamiast wykazać się minimum inicjatywy.