vandal7 0 Napisano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Mam pytanie, ponieważ widzę na necie różne instrukcje do podłączenia kabla do inernetu do złącza j45. Sam połączyłem właśnie jakaś metodą cross ale już drugi raz to połączenie nie działa. Karta sieciowa niby sprawna, kabel niby też leżał i nie powinien być gdzieś rozerwany, znajduje jakieś dziwne informacje w internecie jak to połączyć druty w ta wtyczkę. Czy mógłby ktoś mi jakoś prosto wyjaśnić jak poprawnie połączyć, żeby działał internet z routera na komputerze. Mam jeszcze pytanie, jeśli zależy mi bardzo na tym, żeby nie mieć lagów w grach to czy powinienem kupić jakiś szczególny kabel do tego celu czy każdy może być. Długość mojego kabla nie przekracza 15m. Cytuj Link to post Share on other sites
hiigara 3 Napisano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Kabel nie ma wpływu na lagi. A co do zarobienia to można oczywiście a właściwie powinno się robić wg standardu, ale... najważniejsze jest to by po obu stronach były tak samo zarobione. Ot cała filozofia. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
xGatki 28 Napisano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Teraz nie trzeba crossowac kabla, k. sieciowa moze to zrobic sama. Co do kabla, kazdy kabel kat 5e itp moze sie nadać z dobrze zarobioną koncówką. http://i.imgur.com/rxb7gm5.png 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts