radzimil 0 Napisano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Witam. Wiem, ze takich tematow jest multum jednak nigdzie nie moglem znalezc jednoznacznej odpowiedzi, bo każdy szukał do innego typu muzyki niż ja Zastanawiam sie czy wybrac zestaw 2.0 czy 2.1 przy czym jesli subwoofer musialby byc na ziemi to ok. 1m ode mnie za biurkiem bo nigdzie indziej go na ziemi nie posadze. Boje sie, ze w zestawach 2.0 troche zabraknie basu, bo glownie beda mi potrzebne do muzyki typu house i rozne tego odmiany, czasami rap czy ogolnie muzyka elektroniczna i czasami jakies filmy czy gry ale to sporadycznie. Po przeszukaniu wielu tematow w wiekszosci sa polecane glosniki Microlab FC330/B77 lub Genius SP-HF1800A, ale z opinii ciezko sie czegos dowiedziec, jedni sluchaja muzyki powaznej i ktores im nie pasuja, inni metalu wiec nie potrzeba basu itp itd. Wiec ktore glosniki by sie najlepiej sprawdzily do takich zastosowan? Do tej pory mialem Creative a220 i z subwooferem na biurku troche mi brakowalo bassu jak subwoofer stal na biurku i ogolnie jakosc dzwięku była "2/10". Wiem, że za tą cenę nie mogę oczekiwać cudów ale chciałbym, żeby chociaż głosniki zagrały poprawnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Axolan 7 Napisano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Polecam takie https://www.x-kom.pl/p/346619-glosniki-komputerowe-creative-sound-blaster-x-kratos-s3-21-gaming.html#reviews Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Polecam takie Polecam przestać się udzielać w tym dziale. żeby chociaż głosniki zagrały poprawnie. Z subwooferem na biurku zapomnij o tym. Cytuj Link to post Share on other sites
radzimil 0 Napisano 20 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Byłby problem gdyby stał na ziemi ale ok. 1m ode miejsca w ktorym siedze? Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Nie znam akustyki pokoju, rozkładu mebli itp. a kryształowa kula nie działa. Cytuj Link to post Share on other sites
radzimil 0 Napisano 20 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 (edytowane) Dobra, może mistrzem rysowania nie jestem ale się starałem chociaż przedstawić rozkład mebli: http://imgur.com/a/vz4yQNiebieskim kółkiem zaznaczyłem gdzie mógłbym wsadzić subwoofer. Okno jest nad łóżkiem jeśli ma to jakieś znaczenie. Pokój ma wymiary ok. 4x3 Edytowane 20 Czerwca 2017 przez radzimil Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts