Skocz do zawartości

MSI GTX 1070 Piszczące cewki

Recommended Posts

Kupiłem gtx 1070 gaming x. W karcie bardzo głośno piszczały cewki niezależnie czy miałem 80 czy 500 fps. Dodatkowo jak zmieniał się procent użycia GPU to karta wręcz grała.... 

Wymieniono mi kartę na nową/inną (nie była zafoliowana) po podłączeniu dokładnie identyczne objawy. Zastanawia mnie czy reszta podzespołów może mieć na to wpływ? czy to ewidentnie karta?

Nie mam możliwość sprawdzenie innej podobnej karty, posiadam tylko starą kartę gtx 580 amp2 i na tej karcie jest cisza.

kolejny raz zwracać kartę? 

Kupiłem gtx 1070 gaming x. W karcie bardzo głośno piszczały cewki niezależnie czy miałem 80 czy 500 fps. Dodatkowo jak zmieniał się procent użycia GPU to karta wręcz grała.... 

Wymieniono mi kartę na nową/inną (nie była zafoliowana) po podłączeniu dokładnie identyczne objawy. Zastanawia mnie czy reszta podzespołów może mieć na to wpływ? czy to ewidentnie karta?

Nie mam możliwość sprawdzenie innej podobnej karty, posiadam tylko starą kartę gtx 580 amp2 i na tej karcie jest cisza.

kolejny raz zwracać kartę? 

To nie problem karty, a zasilacza. Niektóre zestawy PSU+GPU po prostu niewspółgrają. Spróbuj podłączyć inny PSU na próbę najpierw (z innego komputera, od kolegi czy coś).

To nie problem karty, a zasilacza. Niektóre zestawy PSU+GPU po prostu niewspółgrają. Spróbuj podłączyć inny PSU na próbę najpierw (z innego komputera, od kolegi czy coś).

Czytać nie umiesz?

Stara karta nie piszczy, a autor prawdopodobnie dostał kartę po zwrocie z taką samą dolegliwością.....

zasilacz Be quiet drak power pro 11 850W. Mam możliwość podpięcia chieftec'a 1200W.

Stara karta nie piszczy, a autor prawdopodobnie dostał kartę po zwrocie z taką samą dolegliwością.....

To akurat możliwe bo jak pisałem karta nie była zafoliowana. 

Edytowane przez masteriusz

Ciekawe kiedy w końcu producenci się nauczą nie robić piszczących kart,

zwracaj aż do skutku

mam już 4 tą kartę nvidi i nigdy żadna nie piszczała 

a miałem:

GTX260 (referent)

GTX660 (MSI)

GTX780 (MSI)

GTX970 (GIGABYTE)

i teraz mam:

GTX970 (MSI) 

i wszystkie piszczą/piszczały powyżej 200 fps

Edytowane przez mutissj

Głupie gadanie.

Na moim zasilaczu miałem kilkanaście kart graficznych niektóre piszczały inne nie.

I co w takim wypadku gdy na moim zasilaczu karta piszczy? Wymienić zasilacz a nie kartę wg waszych rad..... Bzdura!