dinokajman 52 Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 Witam. Mam taki problem. Otrzymałem z serwisu taką instrukcję do aktualizacji firmware: Oprogramowanie proszę pobrać z poniższego linku: https://drive.google.com/open?id=0B863-FR51pdqSWh3UUNUUzZVenc Instrukcja instalacji oprogramowania: 1. Pobierz plik i rozpakuj na komputerze 2. Sformatuj kartę microSD (nie większą jak 4GB) w formacie FAT 3. Wyłącz nawigację. Skopiuj rozpakowane pliki na kartę pamięci microSD. 4. Podłącz nawigację GPS do ładowarki sieciowej, włóż do slotu kartę pamięci ze skopiowanymi plikami, a następnie za pomocą rysika naciśnij przycisk Reset w urządzeniu - zostanie uruchomiony proces wgrywania oprogramowania. 5. Po zakończeniu procesu urządzenie zrestartuje się. 6. Należy przeprowadzić kalibrację ekranu. Kalibrację należy zatwierdzić poprzez kliknięcie rysikiem w dowolne miejsce ekranu. 7. Należy ustawić ścieżkę dostępu do oprogramowania nawigacyjnego. Kupiłem kartę 2GB micro SD pobrałem pliki rozpakowałem i zatrzymałem się na kroku 4 bo po wciśnięciu "reset" nawigacja się wyłącza i nic się nie dzieje. Może ktoś z Was zna rozwiązanie problemu. Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Jerzy Urban 13 Napisano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Wydaje mi się, że chodzi o system plików FAT16. Sformatowałeś w nim kartę? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dinokajman 52 Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Mam do wyboru Fat Fat32 i NTFS czy jakos tak. Wybrałem Fat Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Jerzy Urban 13 Napisano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2017 Spróbuj jeszcze użyć innego programu do formatowania, np. od HP. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dinokajman 52 Napisano 7 Lipca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2017 (edytowane) Niestety jeszcze walczę z tym :-( Chciałbym także usunąć auto mapę z urządzenia i zainstalować na karcie micro SD tym razem. I tu pytanie: czy jeżeli podłączę nawigację do komputera i pojawi się jako pamięć flash powiedzmy dysk "F" i ja to sformatuje (fat32) to czy skasuję wtedy także oprogramowanie urządzenia? Bardzo proszę o pomoc i radę bo nie chcę zepsuć. Pozdrawiam Edytowane 7 Lipca 2017 przez dinokajman Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts