Grzechuboss 143 Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Na pozostałych nic już nie zmieniaj. Na tej głównej ustaw w polu Sample Rate 44.1 KHz, SPDIF Out odznacz całkowicie, Dolby Headphone też wyłącz i tam pod regulacją głośności, gdzie jest DSP Mode, wciśnij guzik HF. Cytuj Link to post Share on other sites
spidster135 29 Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Ok poogarniam tak żeby było idealnie. Mam problem. Włączam komputer, uruchamia się wszystko, nagle pojawia się ta taka tapeta z oknem logowania do systemu i słuchawki strasznie szumią (brzmi to dosłownie jak na prawdę silny wiatr) i do tego jest straszny pisk, którego nie potrafię nawet opisać. Pierwszy raz było to jakoś po południu (jeszcze na starych słuchawkach), później już nie miałem czasu i teraz wróciłem do domu (podłączyłem nowe) i nadal to samo. Dzieje się tak od momentu pojawienia się okna logowania, aż do pojawienia się takiego komunikatu: Nie mam pojęcia co on oznacza, ale jest to z programu GIGABYTE EXTREME GAMING ENGINE jaki instalowałem do karty graficznej. Pojawia się on zawsze jakieś 5-10 sekund po włączeniu komputera, wyświetla się to na 1-2 sekundy czemu towarzyszy takie "pik pik" nagle znika. Właśnie gdy znika ten komunikat to przestają piszczeć słuchawki. Ma ktoś jakiś pomysł? Nigdy wcześniej tak nie miałem i mam tak dopiero dziś, a ten komunikat pojawia mi się od kiedy zaktualizowałem ten Gigabyte Xtreme Gaming Engine (już kilka mscy temu). Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Próba flashowania biosu karty. Usuń to z autostartu. Cytuj Link to post Share on other sites
spidster135 29 Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Próba flashowania biosu karty. Usuń to z autostartu. Ale wtedy nie będzie mi się uruchamiał Gigabyte Xtreme Gaming Engine, a tam mam ustawione wszystko odnośnie wiatraków/temperatur, tryb Gaming Mode itp itd Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 O rany boskie, zawsze się zastanawiałem czy ktokolwiek z tych badziewnych programów korzysta. Program, który pobiera RAM i w jakimś stopniu obciąża procesor, ma poprawić osiągi kompa względem gry. WTF Te same ustawienia możesz sobie ustawić poprzez sterowniki A zobacz jeszcze czy w guglach nie ma tego błędu (w ramach tego programu). Pewnie jest jakeiś wyjście bez usuwania tego ustrojstwa. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Nie sądzę że trzeba deinstalowac cały soft. Wystarczy pewnie tego fleshera wyrzucic z autostartu. Cytuj Link to post Share on other sites
spidster135 29 Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Ogolnie to ja to trzymam bo nie umiem inaczej temp ustawic dla karty i tego niby OC z Gaming Mode. Nie wiedzialem nawet ze to az tak zjada RAM i CPU. Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Znaczy AŻ tak nie zjada... Ale jednak. Cytuj Link to post Share on other sites
spidster135 29 Napisano 23 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 O samym błędzie szukam, ale same angielskie strony, a języka komputerowego to ja po polsku czasem nie rozumiem Wyebać ten program? Czym ustawiacie temperatury dla wiatraków itp? Mam MSI Afterburner też to może tam się da. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2017 Zadaj pytanie w innym dziale. Schodzicie z tematyki. Cytuj Link to post Share on other sites
spidster135 29 Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Chyba jednak problem dotyczył tego działu, nie jestem pewien czy to mogło mieć z tym związek, ale zmieniłem Sample Rate ze 192 KHz na 96KHz i dziś już tego problemu przy włączaniu nie mam (a komunikat od karty graficznej normalnie pojawił się jak zawsze). Grzebałem też wczoraj coś w mixerze itp jeśli może to mieć również na to wpływ. Jak ci przyjdzie sprzęt posłuchaj sobie tego (w opisie link do pobrania flac) https://www.youtube.com/watch?v=oj6VX_-724A Odpalałem 17 czerwca i działało (a film z 2015), włączam teraz by sprawdzić na nowych słuchawkach i film zdjęty przez prawa autorskie... Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Film pewnie zdjeli bo tam był link z którego można było pobrać wersje FLAC . Tutaj mas zna YT ale jakość jest taka sobie: Ale jak masz Spotify (najlepiej premium wtedy jakość jest już ok) to tam też to jest wystarczy wpisać: Chesky Records Guide to Critical Listening 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts