Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć!
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem telefonu (pisałem ze 2 posty wcześniej, ale plan upadł). Regularnie czytam forum, dlatego do sedna:

Jak to jest z tym xiaomi z Chin? Gdzie nie gdzie jest opisana wersja global rom, na Gearbest czy ibuygou jest napisane, że wgrywają wersję global na telefony, ale potem nie ma aktualizacji. Szukam informacji i szukam, gdzie kupić, za ile, jakiś kuponów itd. 

Już się w tym sam pogubiłem (a jeśli budżet mi pozwoli, to chciałbym w miarę możliwości zakupić ten telefon - najlepiej bez jakiś komplikacji). Co ze sklepami np. freetaxmall / ibg / gerabest / igogo? 

I który rom jest ok? Global, international, czy trzeba zawsze wgrać miui polska?

Edytowane przez norocos

@adamo64 Kwestia gustu - z przodu przypomina Huawei p10, a z tyłu honora 8... Ale nie tym było moje pytanie. Telefon jest cholernie szybki - recenzja na YT od "Majster Pirzu" - polecam zobaczyć.

@czamarek A jeśli wgram miui polska, to za każdym razem, gdy będę chciał zrobić aktualizację muszę za każdym razem wgrywać nową wersję oprogramowania? Czy telefon sam się normalnie będzie aktualizował? Bo tego nie rozumiem chyba... 

Od jakiegoś czasu nie ma czegoś takiego jak miui polska. Wszelkie tłumaczenie jest już wgrywane w wersję global.

Okej - czyli w przypadku, gdy pojawia się aktualizacja, automatycznie się pobiera i nie muszę nic instalować oraz język polski pozostaje? ;)

Edytowane przez norocos

Wszystko jest dokładnie opisane na miuipolska ;)

Ogólnie język polski jest zarówno w wersji global, jak i xiaomi.eu

źródło: http://en.miui.com/thread-336486-1-1.html

A co do romu miuipolska, to jest ono integralne z romem xiaomi.eu. Tak więc są następujące wersje oprogramowania:

-global stable

-global dev

-xiaomi.eu stable

-xiaomi.eu dev

-china stable

-china dev

Edytowane przez Rica1