norocos 3 Napisano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Cześć!Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem telefonu (pisałem ze 2 posty wcześniej, ale plan upadł). Regularnie czytam forum, dlatego do sedna: Jak to jest z tym xiaomi z Chin? Gdzie nie gdzie jest opisana wersja global rom, na Gearbest czy ibuygou jest napisane, że wgrywają wersję global na telefony, ale potem nie ma aktualizacji. Szukam informacji i szukam, gdzie kupić, za ile, jakiś kuponów itd. Już się w tym sam pogubiłem (a jeśli budżet mi pozwoli, to chciałbym w miarę możliwości zakupić ten telefon - najlepiej bez jakiś komplikacji). Co ze sklepami np. freetaxmall / ibg / gerabest / igogo? I który rom jest ok? Global, international, czy trzeba zawsze wgrać miui polska? Edytowane 10 Czerwca 2017 przez norocos Cytuj Link to post Share on other sites
czamarek 16 Napisano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2017 nie ma oficjalnego globala na Mi6, jest na razie wersja beta, A sklepy wysyłaja z kombinowanym softem. Ale ten chiński soft z MI6 jest bez śmieci , można też go łatwo podmienić na inny. Tu jest polska recenzja Xiaomi Mi6 Cytuj Link to post Share on other sites
adamo64 0 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 ja bym sobie odpuścił ten telefon, wg mnie jest koszmarnie brzydki ( te śliskie plecki) itd.. Xiaomi ma w ofercie wiele ładniejszych i nawet tańszych smartfonów Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 @adamo64 Kwestia gustu - z przodu przypomina Huawei p10, a z tyłu honora 8... Ale nie tym było moje pytanie. Telefon jest cholernie szybki - recenzja na YT od "Majster Pirzu" - polecam zobaczyć.@czamarek A jeśli wgram miui polska, to za każdym razem, gdy będę chciał zrobić aktualizację muszę za każdym razem wgrywać nową wersję oprogramowania? Czy telefon sam się normalnie będzie aktualizował? Bo tego nie rozumiem chyba... Cytuj Link to post Share on other sites
gramacz 33 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Ale na mi6 chyba nie ma MIUI polska. Tu jest test telefonu ze screnami menu, można zobaczyć co telefon oferuje http://gadzet.telchina.pl/recenzja-xiaomi-mi6-test-recenzja-opinie-review/ Edytowane 13 Czerwca 2017 przez gramacz Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 13 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Od jakiegoś czasu nie ma czegoś takiego jak miui polska. Wszelkie tłumaczenie jest już wgrywane w wersję global. Cytuj Link to post Share on other sites
norocos 3 Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Od jakiegoś czasu nie ma czegoś takiego jak miui polska. Wszelkie tłumaczenie jest już wgrywane w wersję global. Okej - czyli w przypadku, gdy pojawia się aktualizacja, automatycznie się pobiera i nie muszę nic instalować oraz język polski pozostaje? Edytowane 14 Czerwca 2017 przez norocos Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 (edytowane) Wszystko jest dokładnie opisane na miuipolska Ogólnie język polski jest zarówno w wersji global, jak i xiaomi.eu źródło: http://en.miui.com/thread-336486-1-1.html A co do romu miuipolska, to jest ono integralne z romem xiaomi.eu. Tak więc są następujące wersje oprogramowania: -global stable -global dev -xiaomi.eu stable -xiaomi.eu dev -china stable -china dev Edytowane 14 Czerwca 2017 przez Rica1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts