zi0mex 0 Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Witam,posiadam kartę graficzną radeon r9 270 i nie potrafię zainstalować kompletnie sterowników do tej karty w Windows 7 ,jak instaluje tą kartę to ciągle mam to samo w menadżerze urządzeń czyli:standardowa karta graficzna, próbowałem odinstalować tą karte standardową z menadzera,później instalowałem od radeona i nic dalej to samo,proszę o pomoc bo się z tym męczę i nie mogę znaleźć rozwiązania Jakby co to :procesor i5 7400,a płyta główna to h110m-k Edytowane 9 Czerwca 2017 przez zi0mex Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Czy system ma zainstalowane najnowsze aktualizacje, a zwłaszcza Service Pack 1? Bo bez Service Pack 1 nie zainstalujesz nowych sterowników.Pozatym polecam program Display Driver Uninstaller w trybie awaryjnym. Cytuj Link to post Share on other sites
zi0mex 0 Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Tak,mam service pack 1,już pobieram aktualizacje,a co do tego programiku to mam go używać tylko i wyłącznie w trybie awaryjnym? Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Tak jest zalecane dla pewności. Cytuj Link to post Share on other sites
zi0mex 0 Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Czy system ma zainstalowane najnowsze aktualizacje, a zwłaszcza Service Pack 1? Bo bez Service Pack 1 nie zainstalujesz nowych sterowników. Pozatym polecam program Display Driver Uninstaller w trybie awaryjnym. No więc tak,wykonałem aktualizacje wind 7,mam service pack 1 ,wszedłem w tryb awaryjny,użyłem tego programu DDU,po czym kliknąłem wyczyść i restartuj,uruchomił się od nowa system i zacząłem instalacje sterowników od amd i klops dalej mam to samo Edytowane 9 Czerwca 2017 przez zi0mex Cytuj Link to post Share on other sites
grzechotnik.d` 32 Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 A monitor podłączony masz do Radeona, czy może do zintegrowanej? Cytuj Link to post Share on other sites
ddd10 4 Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Jakie sterowników używasz? Bo na najnowszych 17.6.1 mam taki sam błąd instaluje się tylko sterownik do hdm, na wcześniejszych sterownikach wszystko jest ok, wiec spróbuj wcześniejszych sterowników. Cytuj Link to post Share on other sites
zi0mex 0 Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Monitor mam podłączony do readeona r9 270,co do wcześniejszych sterowników udało mi się zainstalować tyle że np nie moge wejść w opcje menu,wyskakuje nie można uruchomić amd catalyst control center i tak dalej ,niby się zainstalowało ale nie odczuwam zadnych zmian ;/ Edytowane 9 Czerwca 2017 przez zi0mex Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 A w czasie instalacji pokazywały się jakieś błędy? Cytuj Link to post Share on other sites
grzechotnik.d` 32 Napisano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Pozostaje sprawdzić kartę z inną płytą, tak jak i płytę z inną kartą graficzną. Bo może się okazać, że karta uwalona lub slot PCIe. Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Niekoniecznie, moze sie okazac ze cos znacznie bardziej przyziemnego blokuje coś w czasie instalacji np. antywirus, albo brak jakichś bibliotek (np. .NET Framework)... Cytuj Link to post Share on other sites
grzechotnik.d` 32 Napisano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 Bardzo mało prawdopodobne aby antywirus blokował, nie instalując tych od AMD system zapewne sam pobrałby z Windows Update. Cytuj Link to post Share on other sites
zi0mex 0 Napisano 10 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Dziękuje wam za wszelką pomoc,poradziłem sobie z problemem w taki sposób że go obszedłem,mianowicie zainstalowałem wind 10 , który mi z automatu zainstalował najnowsze stery do grafiki bez zadnego klikniecia i teraz mam najnowsze sterowniki i wszystko pięknie działa,co nie zmienia faktu ze wolałbym windows7 i nie mam pojecia co spowodowało to ze nie moglem zainstalowac tych sterow moze gdybym formata zrobil to by sie zainstalowały. Edytowane 10 Czerwca 2017 przez zi0mex Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts