Skocz do zawartości

Standardowa karta graficzna vga

Recommended Posts

Witam,posiadam kartę graficzną radeon r9 270  i nie potrafię zainstalować kompletnie sterowników do tej karty w Windows 7 :( ,jak instaluje tą kartę to ciągle mam to samo w menadżerze urządzeń czyli:standardowa karta graficzna,   próbowałem odinstalować tą karte standardową z menadzera,później instalowałem od radeona i nic dalej to samo,proszę o pomoc bo się z tym męczę i nie mogę znaleźć rozwiązania 

Jakby co to :procesor i5 7400,a płyta główna to h110m-k

Edytowane przez zi0mex

Czy system ma zainstalowane najnowsze aktualizacje, a zwłaszcza Service Pack 1? Bo bez Service Pack 1 nie zainstalujesz nowych sterowników.

Pozatym polecam program Display Driver Uninstaller w trybie awaryjnym.

Czy system ma zainstalowane najnowsze aktualizacje, a zwłaszcza Service Pack 1? Bo bez Service Pack 1 nie zainstalujesz nowych sterowników.

Pozatym polecam program Display Driver Uninstaller w trybie awaryjnym.

No więc tak,wykonałem aktualizacje wind 7,mam service pack 1 ,wszedłem w tryb awaryjny,użyłem tego programu DDU,po czym kliknąłem wyczyść i restartuj,uruchomił się od nowa system i zacząłem instalacje sterowników od amd i klops dalej mam to samo :(

Edytowane przez zi0mex

Monitor mam podłączony do readeona r9 270,co do wcześniejszych sterowników udało mi się zainstalować tyle że np nie moge wejść w opcje menu,wyskakuje nie można uruchomić amd catalyst control center i tak dalej ,niby się zainstalowało ale nie odczuwam zadnych zmian ;/

Edytowane przez zi0mex

Niekoniecznie, moze sie okazac ze cos znacznie bardziej przyziemnego blokuje coś w czasie instalacji np. antywirus, albo brak jakichś bibliotek (np. .NET Framework)...

Dziękuje wam za wszelką pomoc,poradziłem sobie z problemem w taki sposób że go obszedłem,mianowicie zainstalowałem wind 10 , który mi z automatu zainstalował najnowsze stery do grafiki bez zadnego klikniecia i teraz mam najnowsze sterowniki i wszystko pięknie działa,co nie zmienia faktu ze wolałbym windows7 i nie mam pojecia co spowodowało to ze nie moglem zainstalowac tych sterow :/ moze gdybym formata zrobil to by sie zainstalowały.

Edytowane przez zi0mex