Skocz do zawartości

Telefon dla żony 500-700zł.

Recommended Posts

Witam serdecznie,

jak w temacie chcę kupić w prezencie telefon żonie i przydałaby mi się pomoc wyboru odpowiedniego modelu spośród wytypowanych.

mój budżet : 500-700 zł choć 700 to takie max ostateczne
gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : obojętnie
nowy czy używany : nowy, może być używka jeśli gwarancja koło roku by była
preferowany rozmiar wyświetlacza : 4,7 - 5,3
preferowany system mobilny : android
do czego będę używać urządzenia : zwykłe użytkowanie, sporadycznie facebook czy przeglądanie internetu, a tak to robienie zdjęć i filmów dziecku
najważniejsze wymagania : dobry aparat tył i przód (jeśli są takie modele w tym przedziale)

A teraz moje wytypowane modele:

LG k8/k10

Lenovo k6 

Huawei P8 Lite

Xiaomi Redmi 3S/4A

Samsung j5

Najbardziej na ten moment skłaniam się do Samsunga i Lenovo, jednakże Xiaomi kusi mnie 32gb pamięci.

Zależy mi żeby zdjęcia były jak najlepszej jakości jeśli chodzi o ten przedział cenowy, oraz żeby nie zamulał ogólnie jako telefon choć demonem prędkości być nie musi.

Z góry dziękuję za pomoc.

Problem jest taki że to 700zł jest nie przekraczalne, a nawet wolałbym zmieścić się w 650zł max a do 700zł dobić jedynie kiedy będzie naprawdę duża różnica w jakości.

Ja osobiście mam Lumie 640 i chciałbym coś co będzie miało lepszy aparat od tego modelu.

http://allegro.pl/huawei-p9-lite-dual-sim-pl-menu-2-kolory-i6840075313.html  - takie coś się łapie czy nie bardzo?

Gwarancja serwisowa, paczka z Chin. Gra nie warta świeczki.

Za tyle jest LG X Cam: http://allegro.pl/nowylg-x-cam-k500-bez-sim-lock-karmelicka13-i6851298052.html

Pod względem aparatu jest bardzo dobrze, do Facebooka i internetu procesor w zupełności wystarczy. Płynność działania też bez większych zarzutów. Z wad to średnia obudowa, wystający aparat. Według mnie pod takie wymagania jak napisałeś najlepszy.