Q77777 0 Napisano 8 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2017 Cześć, co sądzicie o MacBooku 12 w wersji z 2016 roku, interesuję mnie najmocniejsza wersja z CPU M7, 8gb RAM i SSD 512GB, sprzętu używam ponad 12 godzin dziennie do różnych zastosowań. m.in. administracja serwerów linuksowych, netflix, czasami grywam w stare lub mało wymagające gry pokroju minecraft, gta vice city, san andreas - głównie klasyki, nic szczególnego. Szukam sprzętu na wiele lat, Macintosh podoba mi się ze względu na autopsję ( trochę już czasu używam macOSa, ale na zmianę z windowsem i linuksem ), windows jest ładny ale nie podoba mi się polityka microsoftu, używam często przeróżnych dystrybucji linuxa, które z kolei fajnie współpracują z macbookami. Stałej pracy ńi mam, głównie się edukuję, niedługo w szkole rozpoczynam naukę programowania, więc też dojdzie do moich "zajęć", sporo także oglądam przeróżnych filmów, ogólnie zastosowanie bardzo ogólnikowe z nastawieniem na granie, ale tylko w stare klasyki ( gram na padzie od PS4 ). Ogólnie jestem również zainteresowany innym sprzętem nie tylko jabłko, ale nastawiam się w takim wypadku tylko na linuxa. Mimo moich szerokich jako tako zainteresowań - na sprzęcie nie znam się jakoś wybitnie, dlatego jestem ciekaw waszych opinii, budżet mam bardzo elastyczny, ale nie chciałbym wydawać fortuny. w/w macbook wchodzi w grę tylko jako używany, bo tylko taki kosztuję normalną cenę. Na dzień dzisiejszy używam sprzętu z 4gb ramu i wiem że to za mało... Mieszczę się, ale w granicach. Cytuj Link to post Share on other sites
Komandos31 25 Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Nie lepiej kupić polisingowy sprzęt z lepszym procesorem czy to ma być mac? Cytuj Link to post Share on other sites
Q77777 0 Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 Nie lepiej kupić polisingowy sprzęt z lepszym procesorem czy to ma być mac? Sam nie wiem, maca też bym brał używanego bo tańszy. Macintoshe mają też taką zaletę że są porządne wykonane i ładne, ale stare thinkpady również takie są. Nie znam innych alternatyw dlatego podałem Macintosha. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts