meo_pl 17 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Witam serdecznie. Po sprzedaży AIM SC 808 ze względu na problemy z ta karta szukam czegoś innego. Posiadam AKG 240MK II. Na celownik poszły karty muzyczne oraz DAC do 550zł. Wykorzystanie do gier FPS ale również częściowo do muzyki. Szczerze AIM SC808 nie przypadł mi do gustu a karta bardzo chwalona nie wiem czemu tak ale nieistotne. Jakie moje typy: ASUS STRIX Soar ASUS STRIX RAID PRO ASUS PHOEBUS SOLO AUDIOTRAK PRODIGY Cube Nie chcę tej karty porównywać z AIM SC808 bo jestem świadomy że większość napisze że jest to najlepszy wybór, ale chcę coś co będzie działać i dobrze się komponować z moimi słuchawkami. Mam chęć na ASUS STRIX Raid pro ale sam nie wiem czy lepszy od phoebusa? Link to post Share on other sites
ErniK 16 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Chwileczkę, sprzedałeś komuś AIM-a wiedząc, że z Twoim egzemplarzem są problemy? BRAWO TY... Link to post Share on other sites
meo_pl 17 Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 sprzedałem nowego z wymiany serwisowej jak już.. Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 I też nie działał poprawnie? Link to post Share on other sites
meo_pl 17 Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 nie rozpakowywałem sprzedałem z gwarancja do końca roku. Nie chcę już AIM-a po tych kłopotach co miałem. Strasznie się na niej zawiodłem. Link to post Share on other sites
Komandos31 25 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Podłączasz głośniki jaki zestaw? Może Audiotrak Prodigy HD2 Advance Link to post Share on other sites
meo_pl 17 Napisano 7 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 tylko słuchawki AKG 240 MK II Link to post Share on other sites
Komandos31 25 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 To będzie współgrać Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Do hd2 musi mieć PCI co nie jest wcale oczywiste. Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Według mnie jak autora stać na taki komputer jaki posiada, to dołożenie do używanego x1s za ~750zł to dobry pomysł warty przemyślenia. Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Do hd2 musi mieć PCI co nie jest wcale oczywiste. Jak sterowniki do nowszych systemów. Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 9 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2017 A mi właśnie dotarł FX Audio DAC-X6 i muszę powiedzieć że jestem pod wielkim wrażeniem jakości wykonania. Ten DAC spokojnie mógłby kosztować 100 euro a nie 50 i nie było by wstydu. Całość jest na żywo wielkości cegły na oko. Bardzo fajnie chodzi pokrętło głośności z drobnymi krokami i wyczuwalnym skokiem. Wcześniej miałem FiiO E10K które z perspektywy czasu wydaje mi się wręcz zabawkowe przy tym DAC X6. Mocy też jest wyraźnie wyższa bo jest zasilanie z zasilacza a nie po USB. No i jest normalny włącznik nie zintegrowany z pokrętłem głośności więc można sobie raz ustawić głośność i zostawić. No i jest tylko malutka czerwona dioda wielkości igły od zasilania, podczas gdy FiiO świeciło na niebiesko jak choinka. Także spokojnie mogę polecić zakup tego sprzętu. Link to post Share on other sites
meo_pl 17 Napisano 13 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 asus strix soar kupiony temat do zamknięcia:) wszystkim dziękuje za odpowiedź Link to post Share on other sites
Recommended Posts