simondd 82 Napisano 7 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 (edytowane) Witajcie, proszę o pomoc w złożeniu zestawu komputerowego. Obecnie jestem na i5 2500K@4,5GHz i procesor bardzo dobrze sobie radzi z rozdzielczością 4K, jak wiecie w większych rozdzielczościach narzut na procesor jest mniejszy. Lecz czy jest sens parowanie 1080 Ti z tym legendarnym już procesorem? Zastosowanie komputera : Gry 8K (3DVison, 4K na jedno oko), w przyszłości jak wyjdą planuje kupić gogle VR 8K (z dwoma ekranami po 4K). Maksymalna kwota : 5 tys zł Kiedy zamierzam kupić komputer? : Za dwa tygodnie Których części potrzebuję : MOBO + RAM + CPU Czy będę podkręcać sprzęt? : Oczywiście Rozdzielczość mojego monitora i model : 3840x2160 LG 49" 3D Specjalne wymagania : Zestaw musi być przyszłościowy, dlatego chyba lepszym wyborem okazuje się Ryzen i na niego postawię. Proszę, także o wybieranie komponentów pod najlepszym czynnikiem jakość/cena. Przykład to po co brać Ryzen 1800X jak mogę wziąć 1700, zrobić OC i mieć to samo co 1800X. Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : CM HAF X, 1080 Ti, Noctua NH-D14, Thermaltake Paris 650W GOLD Własna propozycja zestawu : brak Inne : Jakimi pamięciami lepiej się zainteresować 3200MHz CL14, 4000MHz CL18 czy może 4266MHz CL19? Każda propozycja zestawu mile widziana Edytowane 7 Czerwca 2017 przez simondd Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts