slawencjusz 0 Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Witam. Posiadam komputer i nie wiem czy pójdzie CS:GO. Pomożecie? Dane techniczne: Procesor - i3 550 3,2 Ghz Karta graficzna - Radeon HD 5750 1 GB DDR5 Ram - 3GB DDR3 Windows 7 Czy pójdzie CS:GO na ultra (rozdzielczość normalna, nie Full HD) czyli same detale na wysokich ? Jeśli nie na full to ile na średnich wyciągnie. A teraz pytanie dające mi dużo satysfakcji - ile było by FPS w Wiedźminie 3 na ultra z rozdzielczością? Cytuj Link to post Share on other sites
marvetick 11 Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 A teraz pytanie dające mi dużo satysfakcji - ile było by FPS w Wiedźminie 3 na ultra z rozdzielczością? Rozdzielczością czego? Dźwięku, ekranu? Zapewne ekranu, to rozdzielczość jest zawsze Czy pójdzie CS:GO na ultra (rozdzielczość normalna, nie Full HD) czyli same detale na wysokich ? Jeśli nie na full to ile na średnich wyciągnie. Uruchomi się, to można zagwarantować. Rozdzielczość normalna? U mnie normalna to WQHD, więc wiesz... u Ciebie to może być 320x240 jak i 8k... na ultra ... czyli same detale na wysokich to ultra, czy wysokie... zdecyduj się Ten post o ile nie jest trollem nie ma najmniejszego sensu. Brak sprecyzowanych pytań oraz autor chyba sam nie wie o co chce się zapytać. Szansa, że spotkasz osobę, która ma podobną specyfikację jest bardzo niska, a wydajność zależy jeszcze od innych czynników jak temperatury podzespołów/software zainstalowany na komputerze itd... Steam ma politykę, że jeśli w przeciągu 2h stwierdzisz, że gra nie spełnia oczekiwań to zwrócą Ci pieniądze, więc nie ma problemu (możesz też spróbować ściągać z nielegalnych źródeł, ale tego nie popieram). Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek Żak 67 Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 hd 5750 to nie był demon prędkości jak wyszedł, a trochę lat już minęło więc tu na za dużo nie masz co liczyć. csgo - a po co na ultra chcesz grac? akurat w tej grze grafika się nie liczy. Żeby mieć jakiekolwiek szanse, raczej się robi wszystko na low by mieć więcej FPS. A i tak wątpię czy na low będzie śmigać dobrze (powyżej 100 fps) - wydaje mi się, że będzie problem i będą dropy do 60 fps, a to online już czuć. w3 - na ultra nawet nie próbuj odpalać. Pokaz slajdów gwarantowany. Są szanse, że na low osiągniesz 30fps w miare stabilne, a to już w przypadku tej gry jest wystarczające. Tak mi jutub podpowiada np tu: https://www.youtube.com/watch?v=OaauRpH_y8A Tu akurat nie potrzebnie miał włączone hairworksy - bez nich jest kilka(naście) klatek więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
slawencjusz 0 Napisano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Bartek, a minimalne + 720 rozdzielczość (HD) ile bedzie minimum i maximum FPS Cytuj Link to post Share on other sites
NeVez 64 Napisano 30 Maja 2017 Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Bartek, a minimalne + 720 rozdzielczość (HD) ile bedzie minimum i maximum FPS Nie jesteśmy czarodziejami że ci powiemy ile będzie dokładnie klatek, w każdym razie nie wydaje mi się że powyżej 60fps. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
slawencjusz 0 Napisano 1 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 A jak bym zmienił kartę graficzną na inną do ~100zł (używaną) to FPS by się polepszyły? Tak żeby dało się grać na niskich z 720 minimum 50-60 fps? Jak tak to jaką karte polecacie Cytuj Link to post Share on other sites
Bartek Żak 67 Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 (edytowane) Do 100 zł to będzie chyba ciężko. HD7770 to swego czasu były dobre karty ale to 200 zł. Nie wiem co inni polecają. Ale Ty tu od nas oczekujesz trochę wróżbiarstwa. Wróżbita Maciej jest trochę gdzie indziej... Na niskich i 50-60 fps to będzie ciężkie też na HD7770 - okolice 40 są chyba bardziej realne, jeśli chodzi o Wiedźmina 3. Większość filmików ma przyblokowany fps do 30. NA low@768 bez problemu, na medium@768 przeważnie bez problemu na karcie HD7770, która mi się wydaje dobrą opcją, ale jak mówiłem, raczej bliżej 200 zł. tutaj możesz zobaczyć na wyłączonej blokadzie fps, że na niskie + cześć średnich waha się przy 30 fps co i tak jest niezłym wynikiem jak na tak wiekową kartę i tak wypasioną grę... Edytowane 1 Czerwca 2017 przez Bartek Żak Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts