Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam w piątek doszła do mnie kupiona na alegro uzywana ga 770ud3 rev2,0 , wsadzilem do niej mojego phenoma x2 555 , udało mi się go odblokować wszystko ładnie pięknie , wiec zaczełem się bawic , 3demarki crysisy itp , zaczełem go delikatnie podkręcac , najpierw podniosłem mnożnik na 17 , potem podniosłem szynę na 212 co dało mi 3,6@ wydawało sie wszystko oki do dzisiaj szłuchając muzy z gg nagle zaczoł psuć się dzwięk potem wyskoczył komunikat o uszkodzeniu gg , firefox zaczoł też głupiec ,,uszkodzone wtyczki ,, wyskakiwały artefakty delikatne... reset kompa szynę ustawiłem na 200 , pociągnełem z neta OCCT , ustawiłem na 30 min , test przeszedł się nie wyłączył, niby wszystko ok , wyłączyłem kompa ale już nie mogę uruchomić..., tzn wiatraki sie kręcą i nic poza tym ... nawet potem nie moge wyłączyć guzikiem tylko z tyłu zasilaczem...,z góry dzieki za odpowiedzi

no jest,ale nie wiem jak to zrobić,,zewrzeć to śrubokrętem?``

ok zwarłem , komp odpalił , wyświetlił się error biosu potem samo wszystko poszło i niby jest ok , wiec co teraz ???

koledzy co teraz robić ??? rdzenie niestabilne??? , za słabe napiecia ???? , proc się za mocno grzeję ,, ac frezer 64 pro,, temperatur niema jak sprawdzić...

moze być wiele przyczyn zasliacz sie uszkodził albo jakiś komponent z płyty głównej np;kondensator niby wszystko ok ale czasami sa problemy i to może być to xD . Podaj zasilacz nazwę xD i sprawdz czy kondensatory nie sa wypukłe :)

zasilacz to corsair 750w, płyta na oko ok , ale nie mogę być pewny , kupiłem używkę... ,wsumie jeszcze na gwarancji 2 lata. spójrzcie na to http://img337.imageshack.us/i/ojwrbci.jpg/ może tu jest problem...

panowie i jeszcze jedna sprawa , po uruchomieniu wskoczył mi bios FC ,wcześniej miałem FJ, ciekawe jest to że na stronie gg niema takiej wersji biosu . pytanie czy wgrać najnowszy FJ czy pozostać przy FC???

Chodzi ci o te dziwne napięcia na rdzeniach? Jest to częsty objaw przy unlockach, spróbuj może odblokować tylko trzeci albo czwarty rdzeń.[/quote

kiedyś miałem problem z Cool’n’Quiet i zainstalowałem k stata, i skopiowałem ustawienia jakiegoś kolesia... , na 2 jajach było dobrze... ,może któryś z kolegów zaproponował by nowe ustawienia k10 stata...

Chłopie, najpierw zobacz czy nie wiesza się na 2 rdzeniach bez OC, bo nie wiadomo czy to płyta, czy proc po unlocku czy czegoś żeś nie zmajstrował. Mam tą płytę 2 lata i nic mi się z nią nie działo.

Chłopie, najpierw zobacz czy nie wiesza się na 2 rdzeniach bez OC, bo nie wiadomo czy to płyta, czy proc po unlocku czy czegoś żeś nie zmajstrował. Mam tą płytę 2 lata i nic mi się z nią nie działo.

fakt , masz rację , płyta u mnie świeża pierwsze co to odblokowanie rdzeni... , jutro skatuje ją na dwóch jajach...

panowie dzisiaj zauważyłem takie coś...w dysku c , ,,dokument tekstowy,,service

Just before processing loop...

Type=61,Port=b0,BiosAddr=cfdfa662

Current=0.088064,Total=0.101713,MaxVid=1.550000,Rev=0x0

MapAddr=0x0100A662

może to miec związek z moim problemem???

proponuje spokojnie bez nerwów i drgawek:)) tez mam tą płyte +odblokowanego 550BE

1.ściągnij ccleanera zrób analizę usuń wszystkie niepotrzebne rzeczy

2.przeskanuj komputer http://www.mks.com.pl/skaner/ tylko nie pod firefoxem tylko explorerem

3.jak rozumiem masz zainstalowane sterowniki do tej płyty? (chipset)

http://www.gigabyte.pl/products/page/mb ... /download/

4.Bios masz najnowszy?

jak nie to http://www.gigabyte.com/MicroSite/121/tech_a_bios.htm

ściągnij @bios wypakuj na dysk, zainstaluj z setupu, potem program files folder gigabyte biosrun.exe i w tym programie naciskasz "update bios from gigabyte serwer"

Do procków z serii amd BE polecam program amd overdrive gdzie można w sposób szybki i bezproblemowy z poziomu windowsa podkręcać procka do tego jest tam fajny test obciążeniowy u mnie jak przejdzie godzinę procek jest stabilny jak skała

Żeby miec dostęp do wszystkich opcji trzeba wejść w preference i dać advanced user

Jak coś to pisz:)

u mnie cool and quiet działa nawet przy 4x3,7:):cenzura:

a kstat używam tylko w przypadku gdy komp ma chodzić w nocy wtedy zmniejszam zegary na 2x100Mhz i procek bierze wtedy w okolicach 10-12W

aha jedna przypadłość tej płyty w moim przypadku to to że kości ramu MUSZĄ być w dwóch ostatnich slotach czyli tych najbliżej procka w innym przypadku komp się nie nadaje do użytkowania :D

witam , postawiłem świeży system , stery najnowsze bios FJ,cclinerwm wyczyściłem ,kompa przeskanowałem i o dziwo znalazł mi 6 trojanów... :D , w k10stacie wszystkie napięcia podciągnąłem o jeden,,skok,, i na razie wszystko niby ok ,żadnych zwiech nie miałem ale dalej mi wywala ten komunikat, tak przy okazji któryś kolegów polecił by ,, optymalne ,, ustawienie k10stata ...