Skocz do zawartości

CS:GO 50fps - ostatnia deska ratunku

Recommended Posts

Witam

Na wstępie podaje specyfikacje mojego Lenovo Y580p aby było wiadomo z czym mamy do czynienia:

Windows 7 32bit

Inter Core i5-3230M 2,60GHz

8GB RAM

GeForce GTX 660M 2GB

Mój problem polega na tym, że przy tej konfiguracji nie jestem w stanie normalnie grać w CS GO. Przy najniższych ustawieniach detali gry + bardzo niskich ustawieniach karty graficznej cs pracuje na 100fps (taka mam komenda ograniczającą ponieważ zawsze grałem na 100fps) jednak co chwile zaliczane są spadki fps do 70-80fps. Największy problem pojawia się gdy po jakimś czasie gry fpsy spadają nawet do 40fps. Gdy zresetuje gre, na chwile znowu jest 100fps po czym ponownie wracają do tych nawet 40. Czy ktoś mógłby polecić mi jakie kroki powinienem był podjąć aby zlokalizować gdzie leży problem? Na tym laptopie kiedyś wyciągałem bez problemu 100fps i to na średnich ustawieniach. Teraz nie radzi sobie nawet przy najniższych. Nie sądzę aby była to wina aktualizacji gry ponieważ chyba aż tak by się to nie odbiło na osiągach. Może jednak się mylę?

Chciałbym zlokalizować co jest przyczyną takich spadków? Dodam tylko, że formatowałem już komputer instalując świeży system oraz posiadam najnowsze sterowniki do grafiki. Dodatkowo wrzucałem już komendy startowe do gry oraz configi zwiększające ilość fps ale wszystko jak krew w piach.

Proszę Was o pomoc ponieważ nie wiem już co mam robić.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odzew

Witam

Mam bardzo podobny problem.

Posiadam Lenovo y50-70, win10, i7 2,6Ghz, 8gb, gf960

W ustawieniach graficznych auto wszystko na max się ustawia i mam ok 120-130 fps

podczas grania potrafi się zawiesić obraz na sekundę !! spadek nagły fps to do 0 i z powrotem 120-130fps

zmiana ustawień nie pomaga

na innych bardziej wymagających grach nie mam żadnych problemów.

Sterowniki aktualne.

edit

system 64 bit

Edytowane przez heli_plock
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...