czacza131 0 Napisano 23 Maja 2017 Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 (edytowane) Witam Chcę zmienić kartę graficzną na GTX1080ti aby bez problemu wyświetlać obraz na 3 monitorach UHD. W tej chwili mam GTX770 i 3 monitory HD. Moja płyta to Asus P9X79 Pro i procesor Intel 3820 Pamięć DDR-3 G Skill Riplaws 16gb (4x4) Proszę o radę odnośnie całego sprzętu. Wystarczy mi jeszcze na kilka lat i zmienić tylko kartę graficzną czy sprzedać bo mam kupca i złożyć coś nowego ? Jakiej firmy kartę polecacie ? Zaznaczę ze sprzętu używam do grania w pokera online , netu , oglądania filmów i pracy (praca biurowa). Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam Edytowane 23 Maja 2017 przez czacza131 Cytuj Link to post Share on other sites
Teshi 55 Napisano 23 Maja 2017 Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Do takich zastosowań wystarczyła by zapewne karta gtx 1060 6 gb posiada 3x DisplayPort więc 3 monitory podłączysz spokojnie. Jeśli nie grasz w wymagające tytuły AAA to nie wiem czy jest sens brać tak mocną kartę. Jeśli masz zamiar grać w wymagające tytuły które lubią wyższe zegary procesora to przy UHD procek może niedomagać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Pankracy666 312 Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 (edytowane) Karta będzie współpracowała bez problemu z Twoim procesorem jednak na nowszym procku 6600k/7600k - 6700k/7700k byłoby dużo lepiej i odczuwalnie więcej klatek. Co tu by dużo nie mówić Intel 3820 ma swoje lata. Jeżeli masz kupca za dobre pieniądze to bym sprzedał i złożył sobie nowy sprzęt. Wszystko zależy do czego ma być komputer bo jak grasz w pokera online to raczej GTX 1080 ti nie będzie potrzebny i wymiana całej platformy również nie. Jeżeli chcesz poprawić komfort pracy na komputerze to wrzuć sobie dysk SSD Goodram Iridim pro 240GB na system i tyle. Edytowane 24 Maja 2017 przez Pankracy666 1 Cytuj Link to post Share on other sites
czacza131 0 Napisano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Dzięki Panowie Może po prostu doradzicie mi jaką kartę wybrać aby bez problemu wyświetlać obraz na 3 monitorach UHD (poker , internet itd , bez wypasionych gier)..., bo z tego co piszecie mój sprzęt pociągnie jeszcze kilka lat. Poza tym proszę o radę odnośnie karty która mogłaby wyświetlić obraz na 6 Monitorach...widziałem , że pają takie zestawy ale jakiej karty użyć aby to zrobić...? Z góry dziękuje i Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts