matka 6 Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Witam serdecznie. Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwe udostępnienie internetu ze smartphone na router. Telefon to samsung s6 ,a router to drytek 2830n. Mam świetny łącze LTE nielimitowane i chciałbym rozprowadzić sygnał po całym domu. Czy da się to zrobić włączając tethering w telefonie (wifi) i użyć mojego routera jak o repeater ? Jeżeli nie to w jaki sposób mogę to zrobić, mam trochę urządzenie na lan więc nie może to być tylko sygnał wifi. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 23 Maja 2017 Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Musiałby w tym uczestniczyć komputer, więc raczej korzystniej kupić router LTE. Choć z samym internetem mobilnym nie wiązałbym osobiście wielkiej kariery jako domowe łącze. Zmienna jakość łącza, problemy wynikające z braku zewnętrznego IP czy lejek po przekroczeniu określonej ilości danych to główne przeszkody. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2074 Napisano 23 Maja 2017 Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Jesli ten Drytek ma tryb WISP to zawsze może się łączyć do telefonu jako klient. Nie mniej to karkołomna kombinacyja jakaś. Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie matka 6 Napisano 23 Maja 2017 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Ok skoro nie da się tego zrobić prostą metodą to temat zamykam, dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts