Skocz do zawartości

Co wybrać zamiast Iphona 7 i Samsunga Galaxy S8?

Recommended Posts

Witam! Może to będzie śmieszny temat ale miałem Iphona 7, zaczęło mnie nudzić to że u Apple mało się zmienia i soft w tych telefonach oraz funkcje są ciągle takie same.. zdecydowałem się na nowego Samsunga Galaxy S8, ale jednak nakładka Samsunga ciągle ma jakieś lagi lub klawiatura się myli itp, czyli jednak za dużo się pod tym względem nie zmieniło w stosunku do 6 i 7 http://forum.android.com.pl/uploads/emoticons/default_sad.png

Pytanko do was co byście polecili najlepszego i najmocniejszego jeśli nie Iphone 7 i Galaxy S8? Oglądam i myślę nad Huawei P10 lub P10 Plus który z tego co wiem to akurat dzisiaj (22.05) ma swoją premierę, ale może ktoś jeszcze mi coś podsunie od Sony lub jeszcze coś innego?

Przy okazji wracając do Huawei to czy seria P jest najlepsza i najmocniejsza? Czy może seria Mate? Wie ktoś?    

Huawei stosuje coś takiego jak samsung czyli S modele podstawowe, Note - dla ludzi którzy potrzebują więcej cali w telefonie. 

Z tym Huawei to ostatnio coś krucho była afera że sprzedają różne wersje pamięci gorsze/lepsze czyli tak zwana loteria w kupnie. Co do Sony w czerwcu ma premierę Sony XZ premium całkiem fajny telefon natywne 4k, dobry aparat, slow motion, dodatkowo jeżeli zamówisz w pre orderze dostajesz słuchawki warte około 1000zł. Ciekawą alternatywą też jest Oneplus 3t bardzo wydajny telefon o ciekawych parametrach, tylko nie wiem czy akceptujesz chińczyków, ponadto zdefiniuj się do czego używasz telefonu i na czym Ci najbardziej zależy będzie łatwiej wybrać. 

ok ale co do Huawei oprócz tego że więcej cali w Note co jeszcze, co jest tam lepszego czy gorszego? Bo wszędzie reklamują serię P bo Lewandowski itd ale czy parametrami nie jest Note lepszy? Jeśli chodzi o pamięć w nich tym bym się nie przejmował bo jeśli w Plus jest 6 GB to i tak szybko będzie chodzić, a i tak przed zakupem tego nie sprawdzisz ;) Tego Sony obcykam a jeśli chodzi o OnePlus to dla mnie taka marka "nie daj się" jeszcze bo za mało znana tak jak Xiaomi więc odpada. Jeśli chodzi o pytanie do czego to telefon do wszystkiego dlatego że używam i FB i Youtube, zdjęcia bardzo ważne, gry itd. 

Edytowane przez Sunbeach

To tak w mate 9 na pewno masz większą baterię o 800mah, większy ekran (5,9cala) w p10 (5.1) co do zdjęć mate 9 robi gorsze zdjęcia ale nie znacząco dodatkowo jest o 45g cięższy, z ważniejszych rzeczy to tyle reszta jest mało istotna.

Pod tym linkiem znajdziesz czasy pracy na baterii i inne informacje: http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/huawei-mate-9-vs-huawei-p10

Edytowane przez lukallo

Wziąłem niebieskiego Huawei P10 Plus i uważam tak samo jak najczęściej mówią w testach na youtube że to najlepszy telefon z Androidem http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/smile.gifPo prostu nakładka Emui robi swoje i telefon nic nie zwalnia tak jak np najnowszy Galaxy S8 którego właśnie jutro sprzedaje.. dopóki Samsung nie zmieni swojej nakładki TouchWiz to uważam że nie co go brać bo będzie zawsze lagował obojętnie jaki by miał mieć mocarny procek! Jak to prezes Huawei powiedział że zamierza wykurzyć Samsunga z polskiego rynku i mam nadzieję że się to uda bo jestem ZA! http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/bigsmile.gif 

Przecież już nie ma TouchWiz, a Samsung Experience, ponadto zmienił się dużo na lepsze. 

Ja od siebie dodam, że Huawei'ów w rękach miałem dużo. Brat ma P8, mama Honora 8, ja P9, a tato od niedawna P10.

Telefony są bardzo responsywne jak i dobrze wykonane, aczkolwiek przy modyfikowaniu brakuje mi snapdragona, a jeszcze bardziej łatwości wgrywania romów jak w LG czy Samsungu

Kroni - mylisz się, ja sam tak myślałem ale dowiedziałem się że Experience to tylko zmiana nazwy by się źle nie kojarzyło :) Poczytałem kilka artykułów zagranicznych na ten temat. Co z tego że zmienił się jak zwykle aparat na lepsze, czy ekran na lepsze jak telefon i tak cały czas laguje.. widać to chociażby przy każdorazowym wejściu w kontakty (nie wczytują się w sekundę). Tak samo było w S6 którego miałem kiedyś i tak samo jest i teraz.. Jeśli ty bawisz się jak dzieciak (jak miałem 20 lat też się w to bawiłem) w jakieś modyfikowanie telefonu to możesz zostać sobie przy Samsungu. Ja wziąłem sobie P10 Plus z 6GB ramu, do tego pierwszy telefon na świecie z " LTE + " czyli najszybszy net poza WIFI i to wszystko chodzi tak samo szybko jak u Iphona :) A wiem co mówię bo jeszcze 3 miesiące temu miałem Iphona 7. Niestety Apple mi się znudziło bo w Iphonach za mało się zmienia i firma już idzie tylko za konkurencją.. w iphonie 8 już też wiadomo że będzie to samo co w Galaxy S8 czyli zakrzywione boki, odblokowywanie z tyłu i ekran Amoled czyli widać że tak jak piszą - firma upada bo już nie ma czym się popisać ;) Myślę że na jesień z Mate'm 10 i na wiosnę 2018 z P11 Huawei przejmie palmę pierwszeństwa :D

Edytowane przez Sunbeach