Walski 0 Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 (edytowane) Mój budżet : 800-900 zł Gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : Online, olx , odbiór osobisty Stan : używany Preferowany rozmiar wyświetlacza : do 5.2" Preferowany system mobilny : Android , ios Do czego będę używać urządzenia : komunikacja, internet, Aparat Moje najważniejsze wymagania : płynność działania żeby nie łapał zawiech , dobry aparat tylni , no i oczywiście bateria , bez nadmiernej eksploatacji żeby wytrzymała 2 dni W chwili obecnej użytkuję Sony z1 compact i chciałbym coś lepszego. Przeglądałem różne oferty ,zastanawiałem się również nad "chińczykami" są tańsze ale podzespołami wymiatają . Edytowane 22 Maja 2017 przez Walski Cytuj Link to post Share on other sites
tabask021 58 Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 Tylko w wypadku chinczyka możesz pomyśleć o problematycznej gwarancji , lepiej coś z polski np:S6 galaxy albo s6 edge , ewentualnie moto x style , Huawei P9 , Cytuj Link to post Share on other sites
Walski 0 Napisano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Dlatego też zastanawiałem się jak to z ową gwarancją wygląda . Ma może ktoś jakieś doświadczenia ? Zapomniałem dodać , aby bateria w telefonie wystarczyła na jakiś czas . Telefonu nadmiernie nie używam więc chciałbym aby wytrwał 2 dni Co sądzicie na temat sony xperia z3 lub z5 compact ? Cytuj Link to post Share on other sites
walskwalsk 3 Napisano 23 Maja 2017 Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Do 800/900 zł możesz kupić na allegro nowego P9 lite 3gb ram 2016r. Gwarancja Huawei przysparza mniej kłopotów niż taka od Xiaomi. Co do twojego zapytania Z3 ma większą baterię od z5C, z5c ma odrobine lepszy i nowocześniejszy procesor, niżej masz linka do szczegółowego porównania: https://versus.com/pl/sony-xperia-z3-vs-sony-xperia-z5-compact W tym przedziale cenowym możesz jeszcze poszukać jakiegoś galaxy s6 jak kolega wyżej napisał lub pokusić się o iPhone 5s. Cytuj Link to post Share on other sites
Walski 0 Napisano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Iphone 5s mówisz ? owszem rzucił mi się w oczy , jest tego sporo na portalach . Nigdy nie miałem iphone więc nie wiem jak go ugryźć poza tym macie jakieś doświadczenia z nim , warto ? Iphone 5s mówisz ? owszem rzucił mi się w oczy , jest tego sporo na portalach . Nigdy nie miałem iphone więc nie wiem jak go ugryźć poza tym macie jakieś doświadczenia z nim , warto ? Czytałem , że w m roku 5s ma stracić wsparcie w postaci aktualizacji , więc czy warto go kupić ? Cytuj Link to post Share on other sites
walskwalsk 3 Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Iphone 5s mówisz ? owszem rzucił mi się w oczy , jest tego sporo na portalach . Nigdy nie miałem iphone więc nie wiem jak go ugryźć poza tym macie jakieś doświadczenia z nim , warto ? Czytałem , że w m roku 5s ma stracić wsparcie w postaci aktualizacji , więc czy warto go kupić ? Jeżeli zamierzasz go używać maksymalnie rok/pół to jak najbardziej taki wstęp do IOS by się z tym systemem zapoznać i np potem kupić 6s/SE, chociaż ja jestem zdania by kupić p9 lite 2016 3gb jak już wyżej wspomniałem. Cytuj Link to post Share on other sites
gramacz 33 Napisano 24 Maja 2017 Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Kilka chińskich firm realizuje gwarancję w Polsce, tak jak Cubot, nawet nie potrzeba paragonu zakupu. Są też sklepy które maja serwisy w Polsce. Są i serwisy wyspecjalizowane w chińskich telefonach np: https://telchina.pl/mobidoktor-naprawi-twoj-chinski-telefon-t31822.html Gwarancja na miejsce jest zawsze lepsza niż realizowana w chinach. , cbyba że kupisz telefon za 50% ceny, i drugi zapasowy na wszelki wypadek. Cytuj Link to post Share on other sites
Walski 0 Napisano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Iphone 6s/SE trochę kosztuje co do chińczyków zastanawiałem się ale tak jak większość boję się jakości oraz tej właśnie gwarancji czy też naprawy , ale jak widzę z tym nie musi być tak źle Cytuj Link to post Share on other sites
walskwalsk 3 Napisano 25 Maja 2017 Udostępnij Napisano 25 Maja 2017 Iphone 6s/SE trochę kosztuje co do chińczyków zastanawiałem się ale tak jak większość boję się jakości oraz tej właśnie gwarancji czy też naprawy , ale jak widzę z tym nie musi być tak źle Jeżeli nie planujesz kupować w przyszłości jakiegoś lepszego telefonu od Apple to nie ma co się w 5s pchać, kup sobie p9 2016 3gb ram, gwarancja huaweia nie przysparza problemów Cytuj Link to post Share on other sites
kamyk244 3 Napisano 26 Maja 2017 Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Ja myślę że lepsza używkę w tej cenie może kupić a co myślicie o Samsung A5 Cytuj Link to post Share on other sites
Walski 0 Napisano 26 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Huawai nova ? widziałem gdzieś ofertę za 900 zł Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 26 Maja 2017 Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Jest w porządku. To bliźniak p9 lite ze snadragonem 625 i metalową obudową. Cytuj Link to post Share on other sites
Walski 0 Napisano 26 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Pytanie odnoście czujnika linii papilarnych w p9 litle 2017 . Wyczytałem ,że w nova pełni on więcej funkcji niż tylko jako czytnik . Czy w p9 litle 2017 jest tak samo ? Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiekdtg 64 Napisano 26 Maja 2017 Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Czytnikiem linii można wyświetlać panel powiadomień, w galerii przewijać zdjęcia, odbierać połączenia, zatrzymać alarm i jest funkcja "Access safe", ale nią się nie bawiłem. PS. Dotyczy telefonów Huaweia EMUI 4.1 w górę, inne nie wiem. Cytuj Link to post Share on other sites
Walski 0 Napisano 27 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Skłaniam się ku Huawei p9 lite 2017 więc i taki telefon poszukam , powiedzcie mi proszę jak wygląda to u niego z baterią o ile ktoś go oczywiście posiada . nie używam fb i innych tego typu programów, czasem net Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiekdtg 64 Napisano 27 Maja 2017 Udostępnij Napisano 27 Maja 2017 Ładuje się ok. 3 godziny, brak funkcji szybkiego ładowania, bateria 3000mAh, nakładka dobrze zoptymalizowana pod względem poboru prądu. Ja telefon wykorzystuję dosyć intensywnie (zastępuje mi komputer, czyli ~2 godziny yt, częste przeglądanie internetu, Spotify, Messenger, Skype itd.) pod koniec dnia zostaje mi ok. 15-20%. Jakby go mniej używać to spokojnie wystarczy na 2 dni. Jak chciałbyś coś z większą baterią to Redmi Note 3/4, znajomy ma 3 i poleca (ale one mają już 5,5'). PS. Teraz piszę z telefonu. Mam go od 5. maja, wkrótce napiszę moją opinię o nim w podpietym temacie. Cytuj Link to post Share on other sites
Walski 0 Napisano 28 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2017 Fajnie i dziękuję , czekam z niecierpliwością . Miał ktoś może przyjemność korzystać z sony xperia x ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts