Skocz do zawartości

Używany smartfon do 900 zł

Recommended Posts

• Mój budżet : 800-900 zł

• Gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : Online, olx , odbiór osobisty

Stan : używany

Preferowany rozmiar wyświetlacza : do 5.2"

Preferowany system mobilny : Android , ios

Do czego będę używać urządzenia : komunikacja, internet, Aparat

Moje najważniejsze wymagania : płynność działania żeby nie łapał zawiech , dobry aparat tylni , no i oczywiście bateria , bez nadmiernej eksploatacji żeby wytrzymała 2 dni 

W chwili obecnej użytkuję Sony z1 compact i chciałbym coś lepszego. Przeglądałem różne oferty ,zastanawiałem się również nad "chińczykami" są tańsze ale podzespołami wymiatają . 

Edytowane przez Walski

Dlatego też zastanawiałem się jak to z ową gwarancją wygląda . Ma może ktoś jakieś doświadczenia ? Zapomniałem dodać , aby bateria w telefonie wystarczyła na jakiś czas . Telefonu nadmiernie nie używam więc chciałbym aby wytrwał 2 dni 

Co sądzicie na temat sony xperia z3 lub z5 compact ? 

Do 800/900 zł możesz kupić na allegro nowego P9 lite 3gb ram 2016r. Gwarancja Huawei przysparza mniej kłopotów niż taka od Xiaomi. Co do twojego zapytania Z3 ma większą baterię od z5C, z5c ma odrobine lepszy i nowocześniejszy procesor, niżej masz linka do szczegółowego porównania: https://versus.com/pl/sony-xperia-z3-vs-sony-xperia-z5-compact

W tym przedziale cenowym możesz jeszcze poszukać jakiegoś galaxy s6 jak kolega wyżej napisał lub pokusić się o iPhone 5s. 

Iphone 5s mówisz ? owszem rzucił mi się w oczy , jest tego sporo na portalach . Nigdy nie miałem iphone więc nie wiem jak go ugryźć poza tym macie jakieś doświadczenia z nim , warto ?

Iphone 5s mówisz ? owszem rzucił mi się w oczy , jest tego sporo na portalach . Nigdy nie miałem iphone więc nie wiem jak go ugryźć poza tym macie jakieś doświadczenia z nim , warto ?

Czytałem , że w m roku 5s ma stracić wsparcie w postaci aktualizacji , więc czy warto go kupić ?

Czytałem , że w m roku 5s ma stracić wsparcie w postaci aktualizacji , więc czy warto go kupić ?

Jeżeli zamierzasz go używać maksymalnie rok/pół to jak najbardziej taki wstęp do IOS by się z tym systemem zapoznać i np potem kupić 6s/SE, chociaż ja jestem zdania by kupić p9 lite 2016 3gb jak już wyżej wspomniałem.

Kilka chińskich firm realizuje gwarancję w Polsce, tak jak Cubot, nawet nie potrzeba paragonu zakupu. Są też sklepy które maja serwisy w Polsce. Są i serwisy wyspecjalizowane w chińskich telefonach np: https://telchina.pl/mobidoktor-naprawi-twoj-chinski-telefon-t31822.html

Gwarancja na miejsce jest zawsze lepsza niż  realizowana w chinach. , cbyba że kupisz telefon za 50% ceny, i drugi zapasowy na wszelki wypadek.

Iphone 6s/SE trochę kosztuje :) co do chińczyków zastanawiałem się ale tak jak większość boję się jakości oraz tej właśnie gwarancji czy też naprawy , ale jak widzę z tym nie musi być tak źle

Jeżeli nie planujesz kupować w przyszłości jakiegoś lepszego telefonu od Apple to nie ma co się w 5s pchać, kup sobie p9 2016 3gb ram, gwarancja huaweia nie przysparza problemów :)

Czytnikiem linii można wyświetlać panel powiadomień, w galerii przewijać zdjęcia, odbierać połączenia, zatrzymać alarm i jest funkcja "Access safe", ale nią się nie bawiłem.

PS. Dotyczy telefonów Huaweia EMUI 4.1 w górę, inne nie wiem.

Ładuje się ok. 3 godziny, brak funkcji szybkiego ładowania, bateria 3000mAh, nakładka dobrze zoptymalizowana pod względem poboru prądu. Ja telefon wykorzystuję dosyć intensywnie (zastępuje mi komputer, czyli ~2 godziny yt, częste przeglądanie internetu, Spotify, Messenger, Skype itd.) pod koniec dnia zostaje mi ok. 15-20%. Jakby go mniej używać to spokojnie wystarczy na 2 dni. Jak chciałbyś coś z większą baterią to Redmi Note 3/4, znajomy ma 3 i poleca (ale one mają już 5,5').

PS. Teraz piszę z telefonu. Mam go od 5. maja, wkrótce napiszę moją opinię o nim w podpietym temacie.