Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hejka,

posiadam w tej chwili LG G3, wkurza mnie slaba bateria oraz aparat (a raczej bufor), ktory lubi zrobic zdjecie, a nawet kilka, ale nawet nie mysli go zapisac.

Telefonu uzywam do "firmowych" rzeczy, glownie internet, czesto ksiazki, bardzo bym chcial dobra baterie i fajna dlugo trzymiaca baterie. 

Z telefonow, jakie bralem pod uwage jest pare tzn:

- galaxy s7
- galaxy s7e (do tego nie jestem jeszcze przekonany, poniewaz nie wiem jak sie go trzyma, uzywam jednej reki a obawiam sie to zaklocenie dzialania przez to (dotykanie niechcianych elementow ekranu), ze ekran jest wygiety)
- Huawei p9
- Huawei p10

Chyba, ze polecacie cos innego?

Nie jestem zbytnio przekonany do wspierania rynku chinskiego, po prostu czysto ekonomiczno gospordarcze poglady :). I tak chec kupna Huawei to juz dla mnie lekka niepewnosc. 

Jeżeli chodzi o S7 i P10 nie ma aż takiej dużej przepaści pod względem wydajności czy aparatu, warto dodać, że s7 jest starszy od p10, dodatkowo z tegorocznym flagowcem od chińczyków była dziwna akcja, sprzedawali z gorszymi/lepszymi wersjami podzespołów czyli można rzec, że taka loteria w kupowaniu telefonu. Możesz ewentualnie zerknąć na LG G6 czy już rodzinkę od LG odpuszczasz?

Porównanie S7-P10 http://www.benchmark.pl/ranking/porownanie/huawei-p10-vs-samsung-galaxy-s7

Edytowane przez walskwalsk

Lg g6 troche za duzo kasy :), ale nawet nie to jest problemem tak naprawde. Trzymalem go w reku i wydal mi sie strasznie kanciasty i nieprzyjemny niestety, chociaz powiem, ze lg to jest telefon, ktory w calej mojej historii ze samrtfonami bardoz mnie pozytywnie zaskoczyl. Gdzie mialem bardzo duzo niesmak po galaxy s2 plus, ktory byl mega problematyczny. 

Lg g6 troche za duzo kasy :), ale nawet nie to jest problemem tak naprawde. Trzymalem go w reku i wydal mi sie strasznie kanciasty i nieprzyjemny niestety, chociaz powiem, ze lg to jest telefon, ktory w calej mojej historii ze samrtfonami bardoz mnie pozytywnie zaskoczyl. Gdzie mialem bardzo duzo niesmak po galaxy s2 plus, ktory byl mega problematyczny. 

Hej, jeżeli odrzucasz chińczyków to w tej cenie nie znajdziesz nic lepszego, i tak pomiędzy G3 a S7 jest przepaść pod względem wydajności, jak i długości przeglądania internetu na jednym ładowaniu - S7 oferuje dłuższe buszowanie po necie o 5h. 

• Popieram 1

Nie jestem zbytnio przekonany do wspierania rynku chinskiego, po prostu czysto ekonomiczno gospordarcze poglady :). I tak chec kupna Huawei to juz dla mnie lekka niepewnosc. 

Ale wszystko co wymieniłeś ma taką samą baterię co Twój LG, a na niej Ci najbardziej zależy. Chyba że chcesz wydać ~2k dla fotek.