xkazik 11 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Obecnie mam PII x3 720 podkrecony do 3,4GHz 1,425V czy jest sens wymieniac ten procesor na PII x4 955 [ 3.2GHz ] ?? [raczej tez go podkrece, jesli sie da, to do 3.8 -4.0] Reszta podzespołów w profilu komputer służy głównie do gier Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Nieopłacalne, przynajmniej teraz. Procek z black edition ? Cytuj Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Zupełnie nie opłacalne. Próbowałeś odblokować tego Phenoma? Jego też spokojnie można pogonić na 3.8-3.9GHz tylko lepsze chodzenie jest potrzebne. Cytuj Link to post Share on other sites
xkazik 11 Napisano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 czwarty rdzen nie dziala, jedynie po odblokowaniu moge do biosu wejsc, ten procesor na tym chlodzeniu wiecej jak 3,5 albo 3,6 nie pojdzie, zreszta nie chce przesadzic z napieciem. Chociaz z drugiej strony gdy sprawdzalem na forach jak inni kreca go, to osoby ktore maja ten procesor aby uzyskac zegar taki jak ja to maja napiecie ustawione na ~ 1,5V a u mnie stabilnie chodzi na 1.4V, wiec teoretycznie powinien wysoko krecic sie a tu cos nie idzie. Skoro teraz nie oplaca sie kupowac PII 955BE to moze po premierze bulldozera, ceny powinne spasc. A PII x6 to wg mnie nie jest oplacalne dla mnie bo malo gier jest ktore wykorzystują x4 a co dopiero x6, jak narazie i jeszcze przez jakis czas x4 bedzie wystarczajace Cytuj Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Chodzi o to, że wzrost wydajności będzie nie wielki, a co najmniej ze 150zł będziesz musiał dołożyć to 955. Wstrzymaj się jeszcze trochę i najwyżej w Bulldożera się wcelujesz. Cytuj Link to post Share on other sites
hedzik 5 Napisano 20 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Dokładnie. Buldiego sobie kopsniesz. Zapowiadają się co najmniej świetnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts