Verus 9 Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Witam. Dziewczynie padł telefon wiec postanowiłem oddać jej mojego G3 a sobie kupić coś nowszego. Prosze wiec o jakies propozycje co jest wartego uwagi. -mój budżet : 1500 zł (+- 100) -gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu :telefon kupuje na raty -nówka czy używka :nówka -preferowany rozmiar wyświetlacza : min 5.2 cala -preferowany system mobilny : Android 7 lub 6 z możliwością aktualizacji. -do czego będę używać urządzenia : internet , zdjęcia, czasami jakieś proste gry. -moje najważniejsze wymagania : ekran FHD, 3 GB ramu, slot na micro sd oraz aparat nie gorszy niż w G3 oraz w miarę wysoka wydajność bo gry odpaliłem na moim g3 gra Injustice 2 to ścinała. Z własnych propozycji to :Motorola Moto G 5 Gen Plus 3/32GB Huawei Nova Plus Dual SIM Titanium Grey (martwi mnie nakładka) ASUS Zenfone 3 ZE520KL LTE Dual SIM 64 GB (wersja z 4 GB pamięci)Moto X Style (ciężko dostępny ale są sklepy gdzie jeszcze można go dostać) Cytuj Link to post Share on other sites
kenigis 24 Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Honor 8 w sferis Cytuj Link to post Share on other sites
Deusjarek 449 Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Honor 8 to będzie lepszy wybór od twoich propozycji.Ma lepszy aparat i jest wydajniejszy. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Ja zmieniłem rok temu G3 na Huawei P9 czyli prawie to samo co Honor 8. Przesiadka na baardzo wielki plus. Nieporównywalnie lepsza bateria, szybkość działania też, ekran mimo niższej rozdzielczości też moim zdaniem lepszy. O grach się zbytnio nie wypowiem bo gram jedynie w jakieś proste do zabicia czasu. Nakładka jest bardzo dobra, zwłaszcza po aktualizacji do emui 5. Duzo bardziej mi odpowiada niż ta z LG. No i sam wygląd i wykonanie to jest już w ogóle przepaść na korzyść P9. Generalnie to smartfon mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Jest pierwszym od bardzo długiego czasu którego nie chce po kilku miesiącach zmienić. Cytuj Link to post Share on other sites
Verus 9 Napisano 16 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 (edytowane) Myślałem własnie na Honor 8 ale martwi mnie ten współczynnik SAR-1,5 W/kg. Nie wiem jak to ostatecznie wpływa na zdrowie ale chyba raczej warto dmuchać na zimne. W dodatku na sferis ten Honor 8 niedostępny Jest za to dostepny Lenovo MOTO Z Play Dual Sim Czarny za 1549. Edytowane 16 Maja 2017 przez Verus Cytuj Link to post Share on other sites
yeti1992 38 Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 (edytowane) https://www.sferis.pl/smartfon-huawei-honor-8-32gb-dual-sim-bialy-honor8-32gb-ds-p445240 Ewentualnie szukaj Asus Zenfone 3. Na media expert i rtv euro agd był chyba. Edytowane 16 Maja 2017 przez yeti1992 Cytuj Link to post Share on other sites
tomek900 0 Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Ja zmieniłem rok temu G3 na Huawei P9 czyli prawie to samo co Honor 8. Przesiadka na baardzo wielki plus. Właśnie założyłem bardzo podobny temat, również myślałem o Honorze. Doczytałem jednak o problemach z GPS. Możesz to potwierdzić/zdementować? Podobno dużo osób ma problemy z aplikacjami typu endomondo/strava - po jakimś czasie gps po prostu przestaje działać. Często powodowane to jest również przychodzącym smsem lub rozmową. Dodawanie apki do chronionych, opcje zasilania podobno nic nie pomagają. BTW bardzo dobra cena na Honor 8 jest na niemieckim amazonie. Dzwoniłem/pisałem do Huawei, telefony kupione w ten sposób mają polską gwrancję. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 16 Maja 2017 Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Ostatnio jechałem trasę Rybnik-Tarnów i z powrotem. Żadnych problemów nie napotkałem nigdy teraz też. Fixa łapie zawsze bardzo szybko. Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050F przy użyciu Tapatalka Wyłącz podpis /jutjub Cytuj Link to post Share on other sites
Verus 9 Napisano 21 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2017 Miał ktoś do czynienia ze sklepem https://www.net-s.pl/ ?? Jest tam dobra oferta na Honora 8 ale nie wiem czy warto ryzykować. Cytuj Link to post Share on other sites
walskwalsk 3 Napisano 22 Maja 2017 Udostępnij Napisano 22 Maja 2017 (edytowane) Miał ktoś do czynienia ze sklepem https://www.net-s.pl/ ?? Jest tam dobra oferta na Honora 8 ale nie wiem czy warto ryzykować.Na opineo jest wzmianka, "sklep otrzymał w ostatnim czasie dużo negatywnych oponii" https://m.opineo.pl/opinie/net-s-pl/pozytywne Edytowane 22 Maja 2017 przez walskwalsk Cytuj Link to post Share on other sites
Verus 9 Napisano 23 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Dzięki za info. Poszukam innej oferty. Lenovo Moto Z za 1699 na Sferis to dobra oferta ?? Jak wygląda gwarancja w tym przypadku, gdzieś czytałem ze Lenovo wycofuje się z polskiego rynku. Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 23 Maja 2017 Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 Przecież sferis to normalny sklep jak np x-kom czy neonet więc jest gwarancja producenta Cytuj Link to post Share on other sites
Zoomek 0 Napisano 26 Maja 2017 Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Polecam Samsunga A5 2017 https://www.x-kom.pl/p/342931-smartfon-telefon-samsung-galaxy-a5-a520f-2017-lte-black-sky.html z kodem galaxya5 cena spada o 250 zł + bardzo dobre wykonanie + swiętny aparat + Pyłoszczelność i wodoszczelność Cytuj Link to post Share on other sites
Verus 9 Napisano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2017 Dzięki ale na 99 % kupuje honora 8 Szybkie pytanko jeszcze przed zakupem honora 8. Jak sprawuje się w nim nawigacja ? Kilka razy w roku używam więc chciałbym aby działała bez problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
gramacz 33 Napisano 1 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2017 Polecam Xiaomi Redmi PRO ładny wyświetlacz OLed, ładny wygląd, podwójna kamera . Jeszce lepiej wypada LeEco Cool 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts