NSLEVIN 0 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Aaaa, na maksymalnych to wiesz -.- Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Przy 92C powinno już nieźle suszyć Sprawdzałeś plan obrotów nibitorem ? Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Nie Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 tyle co mój gtx480 referent pod obciązeniem miał w furmarku na 30min. max 92 jak było ciepło na zewnątrz a jaki wniosek po skonsultowaniu sie z matejem ? Dla mnie te karty jak i gtx580 to pic fotomontaż co wiele razy pisałem o tym,że niby poprawiona jest w stosunku do pierwszych fermi widać właśnie. chcesz się przekonać to zapuść na 30min. obroty sie zwiększą ale po 3min. jest coraz cieplej sprawdz to ! bo temp. nie jest taka jak powinna być.Nie jeden tu ma taką samą karte niech też oni dodadzą coś od siebie.Co to za test na 3min. Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Znaczy nie chciałbym mieć pożaru na chacie Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Znaczy nie chciałbym mieć pożaru na chacieCo za różnica reszta sie zjara w domu ale na karte gwara jest Cytuj Link to post Share on other sites
Yamaha 0 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Wiecie jak dziala Voltage Read Point na kartach graficznych Gigabyte'a?.Na karcie powinny byc takie magiczne przyciski, ktore powinny testowac pamieci,rdzen itp..Na pudelko jest napisane o takim czyms, ale na karcie nie moge niczego znalezc... Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Jesli chcesz zachowac dalej karte przy zyciu to pozostaje zmienic chlodzenie. Pomysl co moze byc latem gdzie temp w pokoju jest znacznie wyzsza a nizeli zima. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Nic się nie powinno spalić teoretycznie!!! bo gdzieś czytałem, że GTX 570 ma zabezpieczenie termiczne ale pewien nie jestem ! ! ! For many of Nvidia's previous video cards, the GPU's thermal protection features meant that the GPU would be downclocked when at extreme temperatures. This would protect the cards from unwanted damage. However, with the release of stressing applications such as FurMark, MSI Kombustor, and OCCT, the latest video cards can reach dangerously high currents, potentially causing damage to components on the card. Nvidia integrated a new power monitoring feature into the GTX 580/570, which will dynamically adjust performance in certain stress applications if the power levels exceed the card's specifications. These dedicated hardware circuitries run real-time, monitoring the current and voltage on each of the 12V rails. These rails include the 6-pin, 8-pin (GTX 580) or 6-pin, 6-pin (GTX 570), and the PCI-Express edge connector. Ale martwi mnie ta część However, with the release of stressing applications such as FurMark, MSI Kombustor, and OCCT, the latest video cards can reach dangerously high currents, potentially causing damage to components on the card. Może ktoś bardziej obeznany w angielskim pomoże ? Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Będę szukał rozwiązania w reklamacji, a najlepiej w wymienianie na wersje phantom + dopłata 50 zł. Jeszcze może ma ktoś pomysły to pisać Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 I just thought I'd ask: why do you have the XFi above the graphics card like that? I understand that the most significant heat dissipation should be through the back exhaust on the "underside" of the card, but don't some X-Fi cards get up to a decent temperature? This would seem to be potentially even worse than having another card in SLI above it in terms of affecting its temperature, as far as adding heat from the sound card to the underside of the graphics card and blocking rising heat, when it seems like the sound card might cover the GPU area(?), because the hot part of the sound card is closer than would be the case for a graphics card with a shroud and trying to generate some airflow in that confined gap between them. BTW: I'm seeing 47-84°C on a GTX 570 Superclocked, but that high temp is with medium overclocks and things like the OC-Scanner and Folding@Home GPU. I had my GTX 570 folding all night as OCCT was testing my CPU and my max temp was 84 degrees & max fan speed of 60% Ale za nim ją oddasz nie bój się zrobić ten test furmarkiem,fajnie by było gdy byś to zrobił teraz. W furmarku po prawej masz zaznaczyć 2 ustawienia obrazu takie kółko ma sie obracać a w tle płonący ogień,reszte zostawiasz jak jest tylko rozdziałke swoją.Musiał bym pobrać furmarka bo nie pamiętam jak te zakładki się nazywają,wyczaisz to. Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 30 minut, obroty na automatyczne, a jakie MSAA? jaka roździelczość? ustawić tryb xtreme burner? displacement mapping? post fx? funmark 1.7.0 mode? I co z tej informacji co skopiowałeś wynika? Nie jestem tak zaawansowany w angielskim ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 MSAA max xtreme burner - może narazie nie displacement mapping i post fx też narazie nie Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Dlaczego nie? Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 xtreme burner - może narazie nieJa zawszę daję od razu. Co do MSAA to autor ma dużo wyższe temp gdy ustawi 16x niż na 32x. Wie ktoś czemu tak się dzieje? Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Dobra dałem MSAAx 32 i xtreme burner, za pół godziny relacja, chyba, że mi sie komp spali Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 xtreme burner - może narazie nie Na początek zobaczymy jak będzie bez maksymalnego obciążania. Jak ok to pójdziemy dalej. Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Ok mam ustawiasz swoją rozdzielczość i to : extrime burning mode post FX reszta bez zmian,do dzieła. Ja zawszę daję od razu. Co do MSAA to autor ma dużo wyższe temp gdy ustawi 16x niż na 32x. Wie ktoś czemu tak się dzieje? bo jego karta prawdopodobnie poleci na reklamacje Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 pi*****e po minucie, przy 50% wentylatora, ustawione było tak jak mówiłes lwses bylo 96 stopni. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 przy 50% wentylatora Automatyczna regulacja ? Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Ustawiłem automat, ale cały czas było 50% Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 do 30min twoja karta będzie miała ponad setke.A jak z obrazem ustawiłeś to co podałem i były przekłamania ? temp. jak na tą karte w idle i w stresie za wysoka reklamuj albo zaopatrz sie w wydajne chłodzenie do niej. pi*****e po minucie, przy 50% wentylatora, ustawione było tak jak mówiłes lwses bylo 96 stopni. Ustawiłem automat, ale cały czas było 50% Spokojnie.Karta zwiększy sobie obroty wentylatora i będzie starała schłodzić się jak tylko potrafi a ty dzięki temu widzisz czy jest coś nie tak,najwyżej test nie przejdzie. Poczuj się jak by to było lato,na zewnątrz piękna pogoda,duchota jak skurczybyk a tobie leje się spod pach Cytuj Link to post Share on other sites
NSLEVIN 0 Napisano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Reklamowac będę, i prosił o wymiane na wersje phantom, dopłace to 50 zł ale będę miał niereferencyjne. Ustawiam jeszcze raz, na automacie. Dobra, nie ma sensu katować go dalej, po 12 minutach było max 90 stopni (70% + wentylator) przy ustawieniach jakie mi podałeś. Czyli spójrzmy prawdzie w oczy - karta jest j? Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Więc zwiększa obroty wentylator no szkoda,że nie ciągniesz testu do końca ale i tak jak miałbym robić porównanie z innymi modelami a nawet do pierwszych fermi to ty masz za duże tempy.Jak masz możliwość wymień na niereferenta bo w lecie możesz wywołać pożar. Co prawda nie liczne gry obciążą tak karte i do takich temp. jak np. Two Worlds 2 która potrafi mi wygrzać karte jak furmark (referent) Cytuj Link to post Share on other sites
piotrek02 0 Napisano 19 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Nie oceniaj jej tak surowo:) ona jest ciut cieplejsza niz byc powinna.. moze pasta wyschla/zle zostala nalozona albo jeszcze co innego z nia nie tak... Wg mnie to w lato sie nie bedzie przegrzewac tylko bedzie chodzila jak suszarka (ta z tch tanszych). Jak sie zgodza na zamiane na phantoma z doplata 50 zl to warto... a jak nie to bedziesz sie meczyl z odrzutowcem az sie gwarancja skonczy a potem jej swapniesz jakies uczciwsze chlodzonko , chyba ze przy zdejmowaniu chlodzenia plomb nie uszkodzisz to szukaj nowego chlodzenia juz dzis i paste do tego. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts