krzysiuus 5 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Panowie w załączniku przesyłam schemat obudowy. Czerwone kwadraty to 2 wentylatory wyciągające powietrze. Zielony podłużny kwadrat do chłodnica z 2 wentylatorami wciągającymi powietrze do obudowy (tyle że jeszcze musi ono przelecieć przez chłodnice AIO). No niestety padł mi nowy dysk na slocie m2. Prawdopodobnie się usmażył... ale pewności nie mam, leci na gwarancje. Jak mógłbym polepszyć cyrkulację powietrza w takiej obudowie? Na pewno zwiększyć obroty wentylatorów. Czy nie lepiej byłoby gdyby tylny wentylator wciągał powietrze do obudowy a górny nadal wyciągałby? Proszę o jakieś porady, jak rozwiązać ten problem. Cytuj Link to post Share on other sites
maniexas 1 Napisano 13 Maja 2017 Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Powietrze z chłodnic powinno być od razu wypychane na zewnątrz... Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiuus 5 Napisano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2017 Hmm na pewno? Kurcze oglądałem wiele filmików jak ludzie montowali właśnie to aio i zawsze wentylatory wdmuchiwały powietrze do obudowy przez chłodnice. Jak zmodyfikuję je to wszystkie wentylatory będą wyciągać powietrze tak na pewno będzie ok? Cytuj Link to post Share on other sites
choleryk65 406 Napisano 14 Maja 2017 Udostępnij Napisano 14 Maja 2017 (edytowane) Koncepcja dobra, radiator ma dostać świeże powietrze z zewnątrz. Postaraj się o wydajniejsze wentylatory na tył i top obudowy, żeby szybko pozbyć się z niej nagrzanego powietrza. Akurat w tym przypadku można dodać jeszcze jeden wentylator na top. Edytowane 14 Maja 2017 przez choleryk65 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts